CANICULA: Zece persoane au avut nevoie de asistență medicală după ce au leșinat din cauza căldurii

Zece persoane din Bistrița au avut nevoie de asistență medicală, în ultimele 24 de ore, după ce au leșinat, în locuri publice, din cauza caniculei.

Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a informat, luni, că instituția a fost solicitată să intervină, începând de duminică dimineață de la ora 7.00 și până luni dimineață la ora 7.00, și să acorde asistență medicală în cazul a zece persoane care au suferit lipotimii, leșinând în locuri publice din cauza caniculei.

“Au fost persoane de toate vârstele. Una a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, la Unitatea de Primire a Urgențelor, iar alta la Secția de Pediatrie. Celorlalte li s-au acordat îngrijiri medicale pe loc. Față de ziua precedentă (sâmbătă – n.r.), numărul cazurilor a fost cu 11 la sută mai mare”, a declarat sursa citată.

Contactat telefonic, șeful Stației Meteo Bistrița, Aurel Marcu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în cursul zilei de duminică, temperatura maximă înregistrată la Bistrița a fost de 30 de grade Celsius, însă a fost un grad de umiditate în aer foarte mare.

 

Leave a comment