26/09/2017

Jean Pădureanu: Am primit o hârtie oficială că ni s-a respins memoriul, mai multe nu pot comenta

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că a primit o hârtie oficială de la LPF prin care era înştiinţat de faptul că Tribunalul Sportiv de la Lausanne a respins memoriul grupării ardelene.

“Am primit o hârtie oficială de la LPF prin care am fost înştiinţaţi că ni s-a respins memoriul, mai mult de atât nu pot comenta”, a declarat Jean Pădureanu pentru MEDIAFAX.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins memoriile înaintate de Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, în privinţa licenţei, grupările urmând să evolueze din sezonul viitor în Liga II, a anunţat, luni, site-ul oficial al forului de la Lausanne.

Vicecampioana FC Timişoara, care de curând a revenit la numele Poli Timişoara, nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a.

Cele trei cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primă instanţă a FRF, dar directorul de licenţiere a FRF, Viorel Duru, a contestat această decizie şi apelul său a fost admis. Apoi, FC Timişoara, Gloria şi FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanţa de la Lausanne a audiat părţile, în regim de urgenţă, la 13 şi 14 iulie.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. FC Bihor nu a primit licenţa pentru datorii către angajaţi şi către bugetul de stat.