Consiliul Județean asfaltează drumul de la Bistrița la Tărpiu cu 3 miliarde de lei

Drumul care leagă municipiul Bistrița de localitatea Tărpiu va fi asfaltat. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat peste 300.000 de lei (n.r. – 3 miliarde de lei vechi) pentru ca lucrările să poată să înceapă, iar acum caută firma care le va executa.

În acest sens, instituția organizează o licitație publică, iar firmele interesate pot să își depună ofertele până la data de 3 august.

Acest tronson face parte din drumul DJ 173 B, care are lungime totală de  28,35   km și care străbate localitatățile Tărpiu -  Mintiu ! Nimigea de Jos. Tronsonul care va fi asfaltat se găsește în intravilanul municipiului Bistrița, are caracter de stradă și este în administrarea Primăriei Bistrița.

Conform caietului de sarcini al licitației, “starea tehnică a drumului este necorespunzătoare desfășurării în condiții de siguranța și confort a traficului rutier, fiind din pământ și având elemente geometrice necorespunzătoare, nefiind asigurat[ lățimea standard a părții carosabile, curbe neamenajate, fără vizibilitate, zone instabile, impracticabil pentru mijloace de transport obișnuite. Totodată, se constata și o scurgere defectuoasă a apelor, atât transversal cât și longitudinal, din cauza lipsei șanțurilor, a podețelor și a vegetației crescute în zona drumului”.

Firmele interesate să viziteze amplasamentul pot să facă acest lucru în data de 27 iulie, când CJ BN va organiza o vizită. Plecarea va avea loc la ora 10.00, de la sediul Consiliului Județean Bistrița-Nasaud, iar ofertanții trebuie să comunice cu o zi înainte intenția lor de participare.

Sursa foto: www.panoramio.com

 

Leave a comment