Deși e cald, la Bistrița nu au fost amplasate corturi de prim-ajutor

În mai multe județe din țară, în această perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, autoritățile locale au amplasat așa numitele corturi anticaniculă, sau puncte în care oamenii pot beneficia de prim-ajutor. Acestea sunt dotate cu aer conditionat, apă potabilă rece și personal calificat care poate oferi sprijin persoanelor.

Însă, la Bistrița, astfel de corturi nu există, cu toate că în ultimele zile numărul cazurilor de leșin din cauza căldurii au crescut considerabil. Medicii bistrițeni sunt chemați tot mai des la astfel de intervenții.

Cu toate acestea, autoritățile locale bistrițene spun că astfel de puncte de prim ajutor sunt necesare doar în cazul în care se anunță cod portocaliu sau roșu de caniculă.

Dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcței de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud spune că “noi am fost informați că astfel de puncte trebuie amplasate doar în cazul în care există averizare de cod portocaliu sau roșu de caniculă. Momentan nu am avut decât cod galben. Însă, în caz de nevoie, oamenii pot apela la farmaciile din Bistrița, unde există stocuri de apă potabilă”.

Cetățenii sunt rugați să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, deplasările în intervalul 11.00- 17.00.

Sursa foto: www.realitatea.net

Leave a comment