Gloria? Incotro?

Peste cateva minute diriguitorii municipiului,  alesi, numiti, influenti, sforari, politici,  nonpolitici, ongisti vor dezbate si analiza soarta Gloriei. Parca te-ai aduna la capataiul unui bolnav, in stare de metastaza, sa-i pui diagnosticul.  Pai mai mandretelor consumatoare de fonduri publice de ce nu ati analizat-o pe pacienta Gloria cand a venit prima data la doctor ? Si anume prin 1994, pe vremea primarului Toniuc, cand pacienta voasta preferata si sefa chermezelor sofisticate din oraselul, fara strut pe vreme aceea, s-a trezit intr-o dimineata din betie, din aburii de vin (rosu – precizez) si s-a dus la Primarie sa ceara terenuri … si a primit, neica, cu nemiluaita, foarte multe ca doar nu le dadeau de la tatii lor, si foarte bine plasate, ca pe acele vremuri Kalman inca nu stia ce-s ale malluri :)) iar ursuletii de 5 stele erau cu alba neagra prin Europa partial unita :)

Nu, frate, atunci toate erau bune si frumoase dar mai ales gustoase si a primit pacienta terenuri si spatii – terenurile ca sa faca antrenamente performante si spatiile ca sa faca bani pentru echipa –  si toate in sistem ONG, ca pe vremea aceea era in trend sa ai ONG, era o gaselnita capitalista foarte misto.

Terenurile s-au vandut unul cate unul, metru patrat cu metru patrat, s-au construit deja pe ele fabrici si uzine, magazine, supermaketuri si probabil viitoare blocuri sa mance si gura contructorilor ceva :)

Magazinele si spatiile au ajuns SRL-uri si la SRL-uri, s-au tot facut firme si firmulete, doar … bunicii si nepotii si copiii lor din flori si din prea multa dragoste mai stiu si Camera de Comert si apoi Oficiul Registului Comertului (poate isi scrie bar memoriile intr-un colt de cafenea si aflam mai multe). Cand am incercat o ancheta de toata jena,  compromisa de justitiarul Chiuzan si de Sanduta, erau deja vreo 7 srlee si vrei 5 ONG.

Voi scrie pe larg despre fiecare si voi anexa si docomente,  dar toate la vremea lor, acuma astept cireasa de pe tort sau de pe coliva din aceasta seara sa vad cum salvatorii si inventatorii strutului vor trata metastaza din parcul municipal.

v. m. bratfalean

Leave a comment