La finele acestei săptămâni debutează Festivalul “Nunta Zamfirei”

O nouă ediție a Festivalului Nunta Zamfirei va avea loc în această săptămână, la Bistrița. În perioada 28 ! 31 iulie, ansambluri folclorice din mai multe țări vor poposi la Bistrița pentru a lua parte la cea de-a XVI-a ediție a festivalului.

Pe data de 27 iulie, grupurile internaționale vor sosi la Bistrița, iar de la ora 21:00 va avea loc o ședință tehnică la care vor lua parte conducătorii grupurilor.

În dimineața zilei de 28 iulie sunt programate animațiile stradale în mai multe locații din oraș. Ansambluri din Serbia, Grecia, Franța, Israel, Turcia, Rusia, Algeria, Cipru, Spania, Italia, Croația, Ucraina și Cehia vor încânta privirile bistrițenilor prin dansurile lor specifice. Seara, de la ora 21:00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, când va fi organizat și un spectacol susținut de Ansamblurile Cununa de pe Someș și Balada, de Grupul Sincron, X Style din Arad și Teatrul Bacovia din Bacău.

Pe data de 29 iulie se va deschide și târgul de artă populară și vor avea loc animații la Filogoria din Parcul Municipal. Seara va avea loc un spectacol folcloric și prima probă a competiției „Miss Zamfira” la care vor participa concurente din fiecare țară ! cea de prezentare a costumului și a unui cântec specific fiecărei țări.

Pentru 30 iulie,  după spectacolul de animație se va desfășura cea de-a doua probă a concursului „Miss Zamfira” ! cea de prezentare a unui cântec în limba română.

În ultima zi a festivalului, 31 iulie, se va stabili și câștigătoarea concursului „Miss Zamfira”.

Bistrița Online vă prezintă programul întregului eveniment.

28 IULIE

Ora 10:00 ! 11:00 ! Animație în municipiul Bistrița

Statuia Andrei Mureșanu ! Serbia

Piața Eminescu ! Franța, Turcia

Lama ! Israel

Big ! Rusia , Algeria

Restaurant Bulevard ! Cipru, Spania

Unicarm !, Cehia,

Kaufland ! Ucraina , Croația

Ora 21:00 ! Deschiderea festivă și spectacol inaugural  : Cununa de pe Someș, Balada, Grupul „ X Style” Arad, Grupul „ Sincron” Bistrița, Teatrul „ Bacovia” Bacău

Cehia

Algeria

Rusia

Franța

Cipru

Croația

Israel

Spania

Turcia

Serbia

Ucraina   ( Fiecare grup va susține un program de  5 – 10 minute)

29 IULIE

Ora 11:30 ! Conducătorul de grup + 1 pereche va fi la CCM pentru a participa la Ziua Imnului național și primire la Primarul municipiului + toboșarii

Ora 19:00 ! 21:00 –  Deschiderea târgului de artă populară și animație la Filigorie ! învățarea unui dans din țara fiecărui grup  – Croația, Cehia, Cipru, Franța

Ora 21:00 ! Spectacol la scenă și prima probă „ Miss Zamfira”  ( prezentarea costumului și un cântec din folclorul fiecărei țări )

Franța

Algeria

Israel

Rusia

Spania ( Fiecare grup va susține un program de 15 minute)

30 IULIE

Ora 19:00 !  21:00 – Animație cu învățarea unui dans din țara fiecărui grup

Algeria

Rusia

Israel

Ora 21:00 ! Spectacol la scenă și proba a II ! a  „ Miss Zamfira” ( un cântec în limba română). În program

Cipru

Cehia

Turcia

Serbia

Croația

Ucraina   ( Fiecare grup va susține un program de 15 minute)

31 IULIE

Ora 12:00 ! Paradă și participarea la slujba religioasă la Biserica ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică ( Coroana de Aur) ( participă toate grupurile)

traseu  paradă ! CCM !Piața Centrală ! Pietonal ! Biserica

Ora 19:00 ! 21:00 –  Animație cu învățarea unui dans din țara fiecărui grup

Ucraina

Spania

Turcia

Serbia

Ora 21:00 ! Spectacol la scenă și proba III la Miss Zamfira( dans popular românesc)

Participă toate grupurile ! fiecare grup va evolua câte 5 minute

Leave a comment