Categories
Agenda Bistrita News

Liberalii nu se lasă! Pe ordinea de zi a ședinței ordinare figurează proiectului privind construcția unor locuințe de tip container

Municipiul Bistrița, fără a fi caz izolat în țară, se confruntă cu problema asigurării de spații de locuit pentru familiile și persoanele cu venituri reduse, familii sărace sau mai rău care trăiesc doar din ajutoare si indemnizații sociale.

Din 2008, în actualul mandat, Primaria Bistrița a demarat și a asigurat finanțarea pentru construcția de blocuri în Subcetate și la Viisoara cu destinația de locuințe sociale.

În aprilie 2011, cu întârziere datorită cofinanțării limitate de la Guvern în 2009 și 2010, s!au finalizat și predat primele de 40 locuințe sociale. Până la sfârșitul acestui an vor mai fi finalizate 140 de locuințe sociale, 80 în Subcetate și 60 în Viisoara.

Fără a lua în calcul cele 140 de familii care vor primi în acest an o locuința socială, mai sunt înregistrate în acest moment 305 cereri pentru acest tip de locuințe și alte 2.500 dosare pentru locuințe ANL.

În plus, Primăria mai are 220 chiriași, localizați în special în zona Centrului istoric al orașului, multi din acești chiriași fiind în imposibilitate de a-și achita chiria și costul utilităților, fiind pe rol peste 30 de sentințe de evacuare din aceste imobile.

Există de asemenea chiriași care domiciliază încă în imobile revendicate și retrocedate și care vor fi obligați să le părăsească, fără a avea posibilitatea alternativei de locuire.

Deoarece asigurarea unui minim de locuire civilizată pentru familiile cu probleme sociale identificate este un atribut al administrației locale, grupul consilierilor Partiului Național Liberal Bistrița-Năsăud, în frunte cu noul viceprimar Andrei Rusu, propun analiza fezabilității, necesității și oportunității realizării unei investitii într ! un ansamblu de locuințe de necesitate, din structură modulată și dotată cu instalațiile și obiectele sanitare strict necesare.

Aceste constructii modulare de dimensiuni 12.200 x 610 x 2200 se pot livra în maxim 30 de zile de la comandă și se amplasează pe platformă amenajată pietruită,  după ce în prealabil au fost realizate branșamentele de apă, canalizare și curent electric.

Liberalii propun ca amplasament pentru 20 de astfel de structuri modulare, unde pot fi asigurate 60 de locuinte între 18 ! 36 mp, un teren situat în cartierul Viișoara, la limita zonei construite. În ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița, care va avea loc joi, consilierii vor avea acest proiect pe ordinea de zi și vor trebui să îl analizeze și să îl supună votului.

Liberalii cer acum aprobarea realizării studiului de fezabilitate și a documentației tehnico economice și alocarea din buget a sumei de 50.000 lei care să acopere aceste cheltuieli.

1 reply on “Liberalii nu se lasă! Pe ordinea de zi a ședinței ordinare figurează proiectului privind construcția unor locuințe de tip container”

nu este corect… legea spune clar ca am dreptul la o locuinta!!! nu la o baraca!!! in baracile astea sa stea cei la care le-a venit ideea sa le faca,sa-i vad cum le dardaie dinti de frig iarna. eu vreau o locuinta adevarata.

Leave a Reply