Partidul România Mare protestează împotriva declarațiilor lui Laszlo Tokes

Filiala judeteana a Partidului Romania Mare Bistrita Nasaud,protesteaza impotriva declaratiilor aberante si defaimatoare ale iresponsabilului europarlamentar ajuns pe acest post cu ajutorul nemijlocit al lui T.B.si al PDL.

Astfel acest sinistru personaj ,care detine functia de vicepreședinte al  Parlamentului European, a declarat sîmbătă la Tusnad,că „România duce o „politică de colonizare ortodoxă a Transilvaniei” și a precizat că maghiarii nu au putut obține, în 20 de ani, autonomia pe care și-o doresc. Acesta a adăugat că România trece printr-o perioadă „postsecuristă”, fapt care îngreunează situația maghiarilor din zonă. „În 20 de ani nu am reușit să obținem nimic important din punct de vedere strategic, sîntem într-o tranziție postcomunistă, moștenirea Trianonului, moștenirea comunismului ne blochează„. „În România nu sîntem nici în perioada postcomunistă, ci doar în perioada postsecuristă”, a declarat Laszlo Tökes, conform traducerii oficiale.

Vicepreședintele Parlamentului European l-a atacat, de asemenea, pe președintele Traian Băsescu, pentru că a propus un proiect de reorganizare teritorială care „atacă maghiarii” și a menționat că nu există cale de compromis în această chestiune. „Prin reorganizarea teritorială surprinzătoare, Traian Băsescu, oaspetele nostru de anul trecut, și partidul majoritar, sub pretextul regionalizării europene, ne atacă împreună cu UDMR, care e aliat. Nu e loc pentru compromis, acest loc liber de lîngă mine (cel pe care a stat la edițiile de anii trecuți președintele Traian Băsescu) îmi spune că nu sîntem apți de compromis”, a afirmat sinistrul personaj.

Credem ca a sosit momentul ca factorii responsabili sa se autosesizeze si sa actioneze potrivit legilor din Romania.Nu e pentru prima data cind respectivul personaj aduce atingere grava imaginii poporului roman si integritatii teritoriale.Pentru niste amarite de voturi care sustin un Guvern muribund,iredentismul revansard al unora, zburda in voie. Pentru toti pasii facuti impotriva Romaniei  si in defavoarea romanilor sunt responsabile toate guvernele ce s-au perindat dupa lovitura de stat din decembrie 1989.Doamne ocroteste-i pe ROMANI !

Bistrita 25 iul.2011

Biroul de presa al filialei PRM Bistrita Nasaud

Leave a comment