Categories
Agenda Beclean News

Fetița din Nușeni ar fi fost tăiată cu coasa de fratele ei, Poliția face o anchetă

Polițiștii din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, au început o anchetă la Nușeni pentru a stabili împrejurările incidentului în urma căruia o fetiță de șapte ani a murit, primele cercetări arătând că ea ar fi fost tăiată cu coasa, din neatenție, chiar de fratele ei, în vârstă de zece ani.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bistrița-Năsăud, Gabriela Cosma, a declarat, marți, că, în urma cercetărilor făcute de polițiști la Nușeni s-a stabilit că accidentul s-a petrecut în timp ce tatăl celor doi copii lucra în gospodărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“În acel moment, a venit băiatul său de 10 ani care, încercând să taie iarba cu o coasă care se afla jos în iarbă, din neatenție, a tăiat-o pe sora sa la piciorul stâng”, a spus Cosma.

Potrivit sursei citate, fetița a fost transportată la Secția Urgențe a Spitalului Beclean, unde a decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident.

Fetița de șapte ani, din satul Nușeni, județul Bistrița-Năsăud, a murit luni după-amiază.

Medicul Letiția Vlăduțiu, care era de gardă la Spitalul Orășenesc Beclean, unde a fost transportată fetița în regim de urgență, declara, luni seară, că, din relatările familiei, fetița de șapte ani și cei doi frați ai ei se jucau în curte, în apropiere de un șopron unde erau mai multe unelte agricole, inclusiv o coasă.

“Mama lor era în grădină și culegea castraveți, iar tatăl lucra și el ceva. La un moment dat, au auzit un țipăt și au găsit-o pe fetiță într-o baltă de sânge. S-a împiedicat în coasă probabil. Și-a secționat artera femurală. Toți membrii familiei sunt traumatizați, nu am putut afla de la ei exact ce s-a întâmplat. Cert este că fetița a pierdut aproape tot sângele din corp. Au sunat la Ambulanță, au adus-o la noi, am resuscitat-o două ore și jumătate. Degeaba. A murit”, spunea Vlăduțiu.

Potrivit sursei citate, dacă ar fi fost cineva care să știe să-i acorde primul ajutor copilei și să oprească hemoragia puternică, probabil că aceasta ar fi scăpat cu viață.

 

Leave a Reply