SUSENII BARGAULUI SI VALEA POIENII: Gospodării inundate în urma unor ploi abundente

Mai multe gospodării din localitățile Susenii Bârgăului și Valea Poieni din județul Bistrița-Năsăud au fost inundate marți după-amiază în urma unor ploi abundente, pompierii voluntari din comunele Prundu Bârgăului, respectiv Livezile deplasându-se la fața locului pentru a ajuta populația.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în Susenii Bârgăului un podeț colmatat a făcut ca apa dintr-un pârâu să se reverse peste o uliță și în gospodăriile oamenilor, în timp ce la Valea Poieni casele au fost inundate din cauza torenților formați pe dealuri.

În comuna Livezile, vântul puternic a pus la pământ și câțiva stâlpi de telefonie în apropierea drumului național 17.

În Susenii Bârgăului, oamenii sunt nemulțumiți de faptul că primăria nu s-a implicat în curățarea albiilor, ceea ce a dus la inundarea caselor și a uliței din zona bisericii.

‘De ani de zile avem probleme și încercăm să ni le rezolvăm singuri. Sunt două râuri care vin de undeva de sus. din munte, sunt aproape unul de altul. Și astea fac ravagii, nu sunt curățate de zeci de ani de zile și nu-i pasă nimănui. La Susenii Bârgăului e în stare să rupă podul de cale ferată. Vă dați seama, râul e la nivel cu calea ferată. Pe strada mea, în toate curțile a fost apă, în toate grădinile. Deși s-a mai scurs apa, tot este apă peste tot, cel puțin la mine e casa plină’,a declarat pentru AGERPRES o localnică din Susenii Bârgăului, Dana Ușeri.

Pentru zona municipiului Bistrița și împrejurimi a fost emisă marți după-masă o avertizare de vreme severă imediată, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Leave a comment