Chiar dacă nu sunt convinși că e cea mai bună variantă, liberalii sunt dispuși să accepte construcția centurii de sud a municipiului Bistrița

Unul dintre viceprimarii Bistriței, liberalul Andrei Rusu a susșinut astăzi o conferință de presă în care a comentat adresa primită la Primăria Bistrița din partea reprezentanților Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale România (CNADNR).

Aceștia au informat municipalitatea că reabilitarea variantei de nord a centurii Bistriței nu este un proiect fezabil și, în aceste condiții nu vor mai continua să efectueze studiile necesare. Însă, CNADNR a propus realizarea variantei de sud, care ar trebui să pornescă din DN 17, înainte de localitatea Viișoara și să traverseze Bistrița, ieșind în final la trecerea la nivelul căii ferate de la intrarea în localitatea Livezile.

Reprezentanții CNADNR vor să știe dacă municipalitatea mai este de acord cu această variantă, iar dacă răspunsul este pozitiv, se va continua cu întocmirea studiului de fezabilitate.

Andrei Rusu a comentat această solicitare, care va fi dezbătută în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița de astăzi.

Liberalul susține că deși nu este cea mai fericită variantă, Bistrița nu își permite să piardă ocazia unei astfel de investiții.

Este o investiție mult prea importantă pentru municipiu. Nu e cea mai optimă variantă, dar nu ne permitem să pierdem acești bani, astfel că preferăm să acceptăm orice fel de variantă pentru că dacă nu se va construi o centură, în următorii ani Bistrița se va sufoca din punct de vedere al traficului” spune viceprimarul.

În aceste condiții, liberalii nu se vor opune variantei propuse de CNADNR.

Leave a comment