Liberalii nu agreează proiectul privind pârtia de schi dorită de primar

Proiectul privind amenajarea unei pârtii de schi în complexul Wonderland propus a se realiza la Bistrița nu este bine privit de grupul consilierilor liberali.

Viceprimarul Andrei Rusu este de părere că studiul de fezabilitate pentru acest proiect nu a fost întocmit corect, adică nu s-au ținut cont de mai multe aspecte, printre care cele legate de temperaturile medii și grosimea stratului de zăpadă.

În primă fază, proiectanții nu au ținut cont de temperaturile medii și grosimea stratului de zăpadă. Ulterior, în data de 12 iulie, ei ne-au pus la dispoziție o adresă a Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie, deci adresa a fost depusă după ce eu am făcut sesizarea de a avea aceste informații. Temperatura medie în ultimii zece ani este între 1 și 2 grade Celsius în perioada decembrie/martie, iar grosimea stratului de zăpadă este 0. Aceste date tehnice ridică mari semne de întrebare privind fezabilitatea acestui proiect” a precizat Andrei Rusu.

O altă problemă ridicată de viceprimar vizează amortizarea acestei investiții, care în opinia sa nu va fi așa de rapidă precum s-a prconizat.

Astfel că, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița, consilierii liberali nu vor vota acest proiect care prevede aprobarea studiului de fezabilitate a pârtiei de schi din Wonderland.

Sursa foto: www.ziarulring.ro

Leave a comment