Cursuri de inițiere profesională pentru joburi de vacanță

Tinerii care au împlinit 16 ani și vor să lucreze în timpul vacanței pot urma, începând cu săptămâna viitoare, cursuri de inițiere profesională organizate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud, a anunțat miercuri directorul acestei instituții, Doris Moldovan.

Centrul de Formare Profesională din cadrul agenției va organiza două cursuri de inițiere în ocupațiile de ospătar și lucrător în comerț, cu o durată de doar 72 de ore fiecare, în urma cărora tinerii pot obține un certificat de competențe.

‘Au fost solicitări de genul acesta. Legea noastră nu era foarte concludentă în acest sens și am făcut o adresă către ANOFM prin care am cerut să ne dea acceptul de a organiza aceste cursuri de inițiere, cum le-am spus noi, de scurtă durată, la care pot participa și acești tineri care încă desfășoară cursuri la un liceu. Îi putem încadra ca șomeri neindemnizați, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, ajutându-i astfel să nu plătească aceste cursuri’, a explicat directorul AJOFM Bistrița-Năsăud.

Fiecare grupă de cursanți va fi formată din 14 până la 28 de tineri, numărul orelor fiind de zece ori mai mic decât în cazul unui curs de formare profesională destinat adulților.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment