25/09/2017

În vreme de criză, în Regiunea Nord-Vest se construieşte cel mai mult! Peste 500 de autorizaţii au fost eliberate numai la Bistriţa

Jurnaliştii de la Econtext au întocmit o sinteză privind autorizaţiile eliberate în regiunile din ţară pentru a afla dacă se mai construieşte în vreo zonă din România.

Sinteza a scos la iveală că la ora actuală există în România zone unde se construieste mai mult decat în anii anteriori, cu toate că în unele domenii criza şi-a spus cuvântul.

În prima jumătate a anului au fost eliberate la nivel naţional 18.938 de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul acestor autorizaţii a scăzut cu 4,5%. Însă, a scăzut doar în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest şi Centru pentru că în regiunea Nord-Vest, care cuprinde şi judeţul Bistriţa-Năsăud s-a înregistrat o creştere de peste 20 de procente.

Astfel, în regiunea Nord-Vest, s-au eliberat în luna iunie a acestui an un număr de 562 de autorizaţii, faţă de 466 în iunie 2010.

Numai în municipiul Bistriţa în primele şase luni ale anului au fost emise peste 500 de autorizaţii de construcţie. Circa 100 dintre acestea vizează construcţia de clădiri sau case, restul vizează recompartimentări, amenajări de terase, branşamente electrice sau altfel de intervenţii pentru care este necesară autoritaţia de construcţie.

Întregul material realizat de Econtext poate fi citit aici.

Sursa: www.econtext.ro