În vreme de criză, în Regiunea Nord-Vest se construiește cel mai mult! Peste 500 de autorizații au fost eliberate numai la Bistrița

Jurnaliștii de la Econtext au întocmit o sinteză privind autorizațiile eliberate în regiunile din țară pentru a afla dacă se mai construiește în vreo zonă din România.

Sinteza a scos la iveală că la ora actuală există în România zone unde se construieste mai mult decat în anii anteriori, cu toate că în unele domenii criza și-a spus cuvântul.

În prima jumătate a anului au fost eliberate la nivel național 18.938 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Față de perioada similară a anului trecut, numărul acestor autorizații a scăzut cu 4,5%. Însă, a scăzut doar în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest și Centru pentru că în regiunea Nord-Vest, care cuprinde și județul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat o creștere de peste 20 de procente.

Astfel, în regiunea Nord-Vest, s-au eliberat în luna iunie a acestui an un număr de 562 de autorizații, față de 466 în iunie 2010.

Numai în municipiul Bistrița în primele șase luni ale anului au fost emise peste 500 de autorizații de construcție. Circa 100 dintre acestea vizează construcția de clădiri sau case, restul vizează recompartimentări, amenajări de terase, branșamente electrice sau altfel de intervenții pentru care este necesară autoritația de construcție.

Întregul material realizat de Econtext poate fi citit aici.

Sursa: www.econtext.ro

Leave a comment