Jandarmii avertizează: un urs dă târcoale la Piatra Fântânele!

Jandarmii montani din Piatra Fântânele avertizează cetățenii care dețin cabane în zonă, că de câteva zile un urs dă târcoale animalelor domestice care pășunează în apropiere.

Jandarmii montani au fost contactați până acum de doi cetățeni care susțin că două animale au fost atacate și omorâte la aproximativ un kilometru distanță de Castelul Dracula, spre Lunca Ilvei, mai exact în zonele Tășuleasa, respectiv Obscioare.

Oamenii legii, s-au deplasat deja la cabanele care sunt situate în zonele menționate cunoscând faptul că acolo sunt cazate  grupuri de turiști ce se pot afla în pericol, Drumul Romanilor, fiind un traseu turistic cunoscut și străbătut de cei pasionați de munte.

De asemenea, au fost informați și rerezentanții instituțiilor abilitate despre aceste cazuri pentru a fi luate măsurile care se impun.

Turiștii prezenți în zonă și cei care intenționează ca la acest sfârșit de săptămână să se deplaseze la Piatra Fântânele, sunt sfătuiți să fie foarte atenți ce traseu aleg, să ocolească zonele indicate, iar în caz de pericol să sune imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Sursa foto: www.infocurteadearges.ro

Leave a comment