REBRA: Băiat fugit din plasament, găsit după aproape trei săptămâni

Un băiat de 14 ani din județul Bistrița-Năsăud, aflat în plasament, a reușit să fugă de la familia la care se afla pe timpul vacanței, în comuna Rebra, și a fost găsit abia după aproape trei săptămâni de polițiști.

Potrivit buletinului de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, băiatul, dat în urmărire națională încă din 15 iulie, a fost găsit marți seară pe o stradă din municipiul Bistrița și a fost dus imediat la Complexul de servicii sociale comunitare din Beclean.

Adjunctul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud, Olimpia Ababi, spune că băiatul a fost preluat în plasament în urmă cu un an, din cauza problemelor familiale și de sănătate, iar motivul fugii pare a fi firea ‘rebelă’ a adolescentului.

‘Copilul este plasat la Beclean. Noi l-am preluat anul trecut. Avea o situație familială foarte, foarte gravă. L-am școlarizat, este la școala specială Beclean. Stătea prin scări de bloc. Foarte greu am reușit să îl recuperăm pe băiețel. Băiatul și-a revenit foarte bine, s-a adaptat foarte bine în centru și pe perioada vacanței a mers la o familie în Rebra și de acolo a fugit. Băiețelul are un retard și este puțin rebel’, a explicat situația Olimpia Ababi.

Băiatul de 14 ani este din Sângeorz-Băi și provine dintr-o familie cu părinți divorțați. Mama este plecată în alt județ și nu mai ține legătura cu copiii, iar ceilalți frați ai băiatului se află la Centrul de educație incluzivă din Bistrița.

Directorul adjunct al DGASPC Bistrița-Năsăud spune că băiatul ar putea fi dat în plasament, pe perioada vacanței, la o mătușă, care s-a arătat dispusă să îl îngrijească până la începerea școlii, însă o decizie finală în acest caz nu a fost luată încă.

Leave a comment