Doar 10 tineri afaceriști au aplicat pentru a primi sprijin financiar de la stat

Doar zece tineri antreprenori din județul Bistrița-Năsăud au depus planuri de afaceri pentru a primi sprijinul financiar promis de stat prin intermediul Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, demarat în primăvara acestui an.

Potrivit datelor afișate pe site-ul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri, dintre cele zece planuri de afaceri depuse de bistrițeni, unul a fost respins, două au fost acceptate la evaluare, iar șapte așteaptă semnarea contractelor de finanțare.

Dintre cele șapte societăți de tip SRL-D care au șanse reale de a primi bani de la stat, patru au ca obiect de activitatea construcțiile și materialele de construcție.

Conform informațiilor furnizate AGERPRES de Oficiul Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud, până la această dată au fost înființate 81 de firme de tip SRL-D în județ, dintre care aproape un sfert au ca obiect de activitate comerțul. Alte domenii în care s-au înființat astfel de societăți sunt industria lemnului, industria auto, construcțiile, consultanța și activitățile de fitness și înfrumusețare.

Programul guvernamental se adresează tinerilor care doresc să își deschidă o afacere și nu au mai fost implicați în astfel de activități economice până acum, finanțarea de la stat putând ajunge până la 10.000 de euro.

Leave a comment