23/09/2017

Doar 10 tineri afacerişti au aplicat pentru a primi sprijin financiar de la stat

Doar zece tineri antreprenori din judeţul Bistriţa-Năsăud au depus planuri de afaceri pentru a primi sprijinul financiar promis de stat prin intermediul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, demarat în primăvara acestui an.

Potrivit datelor afişate pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, dintre cele zece planuri de afaceri depuse de bistriţeni, unul a fost respins, două au fost acceptate la evaluare, iar şapte aşteaptă semnarea contractelor de finanţare.

Dintre cele şapte societăţi de tip SRL-D care au şanse reale de a primi bani de la stat, patru au ca obiect de activitatea construcţiile şi materialele de construcţie.

Conform informaţiilor furnizate AGERPRES de Oficiul Registrului Comerţului Bistriţa-Năsăud, până la această dată au fost înfiinţate 81 de firme de tip SRL-D în judeţ, dintre care aproape un sfert au ca obiect de activitate comerţul. Alte domenii în care s-au înfiinţat astfel de societăţi sunt industria lemnului, industria auto, construcţiile, consultanţa şi activităţile de fitness şi înfrumuseţare.

Programul guvernamental se adresează tinerilor care doresc să îşi deschidă o afacere şi nu au mai fost implicaţi în astfel de activităţi economice până acum, finanţarea de la stat putând ajunge până la 10.000 de euro.