În ciuda contextului economic dificil, Grup Teraplast a înregistrat venituri în crestere în 2010

Cifra de afaceri a Grupului Teraplast în anul 2010 a crescut cu 13% comparativ cu 2009, în ciuda condițiilor dificile de pe piețele de instalații și construcții. Profitul operațional înainte de dobânzi, impozite și amortizări a scăzut cu aproximativ 37,9% față de 2009, în special pe fondul deteriorării condițiilor macroeconomice.

Investițiile Grupului Teraplast s-au cifrat la 18,75 milioane lei și au fost orientate înspre dezvoltarea Parcului Industrial Teraplast, din Sărățel (județul Bistrița-Năsăud) și extinderea portofoliului de sisteme. Programul de relocare a unităților de producție din Bistrița, la Sărățel s-a realizat în proporție de 100%.
Ștefan Bucătaru, directorul general al Teraplast spune că „rezultatul consolidat al exercițiului financiar 2010 a fost influențat de mediul macroeconomic nefavorabil, de lipsa tot mai accentuată de lichidități din piața internă, de fluctuația prețului la materiile prime și de instabilitatea monedei naționale. Cu toate că în 2010 profitabilitatea Grupului a avut de suferit, vânzările au fost pe un trend ascendent, ceea ce demonstrează faptul că Grupul Teraplast dispune în continuare de resurse importante pentru continuarea dezvoltării, chiar și într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Anul trecut ne-am concentrat pe finalizarea procesului de relocare și pe dezvoltarea sistemelor Teraplast, astfel încât să putem oferi soluții complete clienților si colaboratorilor noștri”.

Sursa foto: www.teraplast.ro

Leave a comment