24/09/2017

Vezi care sunt cele 11 străzi pentru care Primăria Bistriţa a eliberat autorizaţii de construcţie în vederea reabilitării

Odată cu extinderea Bistriţei, primarul Ovidiu Creţu a promis cetăţenilor care locuiesc în zonele noi de locuinţe că le va asfalta şi lor străzile pentru a le transforma în unele europene.

Până acum, municipalitatea nu a reuşit să modernizeze decât o singură stradă din zonele noi de locuinţe, fiind vorba despre strada Turnului, însă, în acest an, municipalitatea şi-a propus să mai modernizeze alte 11, atât din oraş, cât şi din cartierele aparţinătoare Unirea, Sigmir sau Viişoara.

Pe lista celor 11 figurează străzile: Moşilor, George Enescu, George Mateiu, secundară 10 Viişoara, Codrului, Secundară 9 Unirea, Mioriţei, Livezi, Matei Eminescu, Secundară 13 Viişoara, Secundară 6 Sigmirului.

Aşadar, bistriţenii care locuiesc pe aceste străzi pot să fie bucuroşi pentru că în această perioadă se caută firma care să se ocupe de lucrările de amenajare şi de modernizare a  străzilor.

În acest sens, Primăria Bistriţa a organizat o licitaţie publică în vederea stabilirii unor firme care să execute lucrările, întrucât, contractul este divizat pe trei loturi. Însă, deşi firmele şi-au depus ofertele până la data de 18 iulie, acestea sunt în continuare în evaluare urmând a se stabili şi câştigătorii. Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, a declarat că “pentru primul lot au fost depuse patru oferte, iar pentru cel de-al doilea şi cel de-al treilea, câte trei oferte pentru fiecare”.

De asemenea, luna trecută, Primăria Bistriţa a eliberat şi autorizaţiile de construcţie pentru aceste străzi, astfel încât, după finalizarea licitaţiei, lucrările să poată să fie demarate.

Contractul are o valoare totală de 8.654.170 lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul local.

Primele străzi care intră în asfaltare, cele din lotul unu, sunt Moşilor (n.r. – stradă pe care locuieşte primarul Ovidiu Creţu) şi George Enescu.