Peste 1.000 de bistrițeni nevoiași vor primi din nou pachete cu alimente de la Primăria Bistrița

Primăria Bistrița acordă din nou o mână de ajutor bistrițenilor care au venituri mici și care abia se descurcă de la o zi la alta.

Pentru a veni în sprijinul lor, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august, municipalitatea intenționează să le ofere persoanelor nevoiașe pachete cu alimente de bază.

Pachetele au fost deja pregătite și conțin un pui, un litru de ulei și câte un kilogram de făină de grâu, zahăr și orez. De aceste pachete vor beneficia 1.048 de persoane care au depus cereri la Primăria Bistrița.

Începând de astăzi, oamenii vor putea să ridice aceste pachete de la Cantina socială de pe Bulevardul Independenței, numărul 24 ! 26, între orele 08:00 – 14:00.

Decizia de a acorda astfel de ajutoare persoanelor defavorizate a fost luată în cadrul unei ședințe de Consiliul Local, consilierii adoptând proiectul care prevedea acest lucru. S-au aprobat, astfel acordarea acestor pachete pensionarilor cu venituri până la 400 lei/lună, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani fără venituri, respectiv persoanelor cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar.

Pachete cu alimente de bază sunt acordate de 5 ori pe ani, cu ocazia Sărbătorilor de Paște ! 21 aprilie, Rusalii ! 12 iunie, Adormirii Maicii Domnului ! 15 august, Zilei Mondiale a Alimentației ! 16 noiembrie și Crăciun ! 25 decembrie.

Leave a comment