Ioan Botiș, candidatul PDL la Primăria Bistrița; Liviu Rusu, la șefia CJ; PDL face sondaje în toamnă

Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiș a fost anunțat drept candidat al PDL la Primăria Bistrița, iar președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, ar urma să candideze pentru un nou mandat, însă situația s-ar putea schimba în septembrie, când se va face un sondaj de opinie.

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că cei doi au fost anunțați deja drept candidați conducerii centrale, dar situația s-ar putea schimba dacă, în urma unor sondaje de opinie care se vor face în luna septembrie, va reieși că alte persoane sunt mai bine poziționate decât ei.

“Conducerea centrală ne-a cerut să avansăm nume de candidați. Noi l-am anunțat pe Ioan Nelu Botiș pentru Primăria Bistrița și pe Liviu Rusu pentru Consiliul Județean. Nu au fost alți colegi care să dorească să candideze. În luna septembrie vom face un sondaj de opinie cu o firmă specializată și vom vedea atunci dacă intervin modificări și dacă sunt alte persoane mai bine poziționate în sondaje decât cei doi”, a spus Ioan Oltean.

Deputatul Ioan Nelu Botiș este președintele PDL Bistrița. El a ocupat, timp de câteva luni, funcția de ministru al Muncii, dar a demisionat în urma unui scandal de presă, după ce a ieșit la iveală faptul că un ONG care avea sediul în locuința lui Botiș a accesat fonduri europene într-un termen foarte scurt și că soția sa era unul dintre angajații ONG-ului respectiv.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, deține funcția de prim-vicepreședinte al PDL Bistrița-Năsăud. Recent, procurorii DNA au făcut o descindere la CJ și au ridicat mai multe documente din biroul său și al unuia dintre vicepreședinți, Luca Iancu (PDL), însă, deocamdată, aceștia nu au formulat nicio acuzație la adresa sa.

Liviu Rusu este la primul mandat de președinte al CJ, după ce funcția a fost deținută de Gheorghe Marinescu (PSD).

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment