Categories
Agenda Bistrita Info-box Lifestyle News

La multi ani Viluta Mihaiela Bratfalean !

Peste cateva ore este … 18 august. In urma cu 44 de ani, pe dealurile de la Salcuta (pentru cei fara imaginatie, la dispensarul din Sanmihaiu de Campie) venea pe lume o frumoasa si dragalasa fetita, fiind al treilea copil al familiei Bratfalean. Nascuta si crescuta la tara, in mijlocul padurii, a avut o copilarie foarte frumoasa si fericita, in ciuda faptului ca mergea zilnic km intregi pana in satele vecine, la scoala.

Fiind singura fata dintre cei trei frati, treburile casei ii reveneau, majoritatea, ei, dar cu toate acestea isi aminteste cu drag de anii copilariei, de anii cand iesea cu vacutele la pascut, cand dadea de mancare la porci, cand punea muraturi cu mamuca ei draga sau cand invata si citea seara la lumina lumanarii, lampas sau la lampa.

Dar cum timpul nu iarta pe nimeni, anii s-au asternut peste viata Mihaielei, si devenita adolescenta isi ia viata in dinti, dupa ce termina liceul la Teaca. Plecata in lumea larga, Mihaiela nu a uitat niciodata de unde a plecat si nu s-a rusinat niciodata de traiul ce l-a dus, nu si-a uitat obarsiile, si de cate ori a avut ocazia s-a intors la Salcuta cu mare drag.

A aratat lumii, ca o simpla fata de la tara, poate sa cucereasca lumea si sa reuseasca in viata, prin forte proprii, punand mult suflet si multa ambitie in munca sa.

Iar astazi, Mihaiela este una dintre cele mai influente persoane din oras, a devenit un mic mogul de presa, si este o femeie implinita pe toate planurile: are o cariera frumoasa, o afacere de succes, este iubita si iubeste, dar ce are mai de pret este fata ei, care-i seamana si se poate mandri cu ea, frumoasa, desteapta si cuminte.

Povestea Mihaielei este o lectie de viata pentru cei care o cunosc, singura a razbit mereu si singura a trecut peste toate incercarile vietii, alaturi fiindu-i doar Dumnezeu. Multa lume o judeca si o blameaza, dar este si multa lume care o admira, o respecta si o iubeste. Iar eu ma numar printre ei, pentru ca mai intai de toate, Mihaiela a devenit prietena mea si umarul pe care am plans cand mi-a fost greu, iar abia dupa aceea, sefa mea, desi este impropriu spus.

Astazi, dupa 44 de ani, din fatuca de la tara, ce a crescut in mijlocul padurii, fara curent si traind printre animale si avand grija de o gospodarie mare, Mihaiela a devenit o femeie de afaceri si un important om de presa, numele ei fiind foarte important in judet. Insa a ramas aceeasi femeie simpla de la tara, fara prejudecati si fara aere de mare doamna.

Iar astazi, ca si anul trecut, sunt alaturi de ea si langa ea si-i spun din toata inima La multi ani! Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate si fericire si sa ne mai traiesti inca 50 de ani de acum incolo, ca ne trebuiesti!

P.S. avem poze si cu vacile dar alea nu sunt in format electronic :)

Alina Moldovan

13 replies on “La multi ani Viluta Mihaiela Bratfalean !”

Multumesc frumos Cristian. Nu am nici un motiv sa te urasc, dimpotriva … Rian nu are nimic comun cu pierdevara asa ca nu pacatui degeaba:)

Ma bucur sa vad ca se mai ingroapa securea razboiului, macar la astfel de evenimente… domnule Berari, la cum o cunosc pe Mihaiela, nu cred ca uraste pe cineva…dar fiecare crede ce vrea!

Leave a Reply