Primăria Bistrița vrea să cumpere apartamente de pe piața liberă

Locuințele sociale sunt o problemă cu care se confruntă Primăria Bistrița la ora actuală. Numărul mic al acestor locuințe în comparație cu cererea din ce în ce mai mare a determinat municipalitatea să găsească diverse măsuri pentru a putea construi locuințe pentru cei nevoiași.

La ora actuală patru blocuri de locuințe situate în cartierele Viișoara și Subcetate sunt aproape finalizate, astfel că circa 150 de familii se vor muta cel mai probabil din luna noiembrie în casă nouă. Fondurile pentru finalizarea acestora au fost alocate atât din bugetul de stat, cât și din bugetul local.

Cu toate acestea, alte câteva de familii așteaptă în continuare să le fie repartizată o locuință, însă, lucrările la alte blocuri sunt încă în desfășurare. În aceste condiții, Primăria Bistrița a găsit o variantă mai rapidă pe care ar putea să o pună în practică în condițiile în care ar primi bani de la Guvern.

Primarul Ovidiu Crețu spune că “luăm în calcul și varianta de a cumpăra locuințe de pe piața liberă. Sunt constructori care au făcut blocuri cu apartamente mici, de una sau două camere. Noi am putea să cumpărăm de la eii locuințele deja construite. Avem în plan să achiziționăm 60 de astfel de apartamente pentru care am avea nevoie de 7 milioane de lei. Intenționăm ca locuințele să fie în același bloc sau în cel mult două blocuri”. Primarul spune că legea permite astfel de achiziții care ar putea fi făcute în baza unor licitații publice.

De menționat este că aceasta nu ar fi prima dată în care se apelează la o asemenea măsură. Ovidiu Crețu mai completează că în anul 2000 au mai fost cumpărate șapte apartamente prin aceasă metodă.

De asemenea, municipalitatea nu a purtat încă discuții cu proprietarii de blocuri în acest sens, însă, admite că a fost întrebat de omul de afaceri Adrian Lucian Ungur dacă se intenționează cumpărarea apartamentelor de pe piața liberă.

Leave a comment