26/09/2017

FOTO: Trei hoţi arestaţi preventiv pentru 29 de zile fiind cercetaţi pentru furt calificat

În urma unei acțiuni complexe, polițiștii au identificat 7 persoane suspectate că, în perioada iunie-august 2011, au sustras bunuri de pe raza mai multor localități, cauzând un prejudiciu estimat de 80.000 lei. O parte din bunuri au fost găsite asupra acestora, în autoturismul cu care s-au deplasat pentru comiterea faptei, bunurile fiind restituite părților vătămate. Suspecții au fost reținuți preventiv.

Astfel, ieri, în localitatea Măgura Ilvei, în cadrul unei acțiuni complexe,  polițiștii au identificat şi blocat în trafic un autovehicul condus (cu permisul de conducere suspendat) de R. Sever de 22 ani din Tureac, în care se afla și H. Florin de 22 ani din Tureac și o autoutilitară condusă (fără permis) de M. Andor de 36 ani, însoțit de A. Lazăr de 21 ani, ambii  din Rodna, în care se aflau mai multe utilaje (motocositoare, rotopercutoare, percutor, motofierăstru).

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile găsite asupra acestora  provin din comiterea unor infracţiuni de furt calificat, în dauna părților vătămate G. T. din comuna Rodna,  din data de 13/14.08.2011 şi F. D. din comuna Şanţ, sat Valea Mare din noaptea de 16/17.08.2011. De asemenea, s-a stabilit că cele două autovehicule erau conduse de cei doi bărbați fără ca aceștia să dețină permis de conducere, respectiv cu permisul de conducere suspendat.

În cadrul cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că susnumiții,  impreună cu B. Cornel de 34 ani, F. Pompei de 27 ani și B. Costel de  25 ani, toții din Rodna, sunt suspecții principali în cauza privind  infracţiunile de furt calificat de același tip de bunuri, comise în  4/5.06.2011 şi 8/9.06.2011, la punctele de lucru din Anieş şi Ilva Mică ale unei societăți comerciale din  Bistriţa, iar B. Costel  a condus pe drumurile publice  autoturismul folosit fără a poseda permis de conducere.

Faţă de 5 dintre aceștia, A. Lazăr, F. Pompei, B. Cornel, B. Costel şi R. Sever, a fost luată măsura reţinerii preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia îi este suspendat dreptul de a conduce.

Fiind prezentați cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Năsăud a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile față de inculpații A. Lazăr, F. Pompei, B. Cornel, iar față de inculpații B. Costel și R. Sever s-a luat măsura interzicerii de a părăsi țara.

Cercetările continuă de Poliţia Oraş Năsăud.

FOTO: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud