FOTO: Trei hoți arestați preventiv pentru 29 de zile fiind cercetați pentru furt calificat

În urma unei acțiuni complexe, polițiștii au identificat 7 persoane suspectate că, în perioada iunie-august 2011, au sustras bunuri de pe raza mai multor localități, cauzând un prejudiciu estimat de 80.000 lei. O parte din bunuri au fost găsite asupra acestora, în autoturismul cu care s-au deplasat pentru comiterea faptei, bunurile fiind restituite părților vătămate. Suspecții au fost reținuți preventiv.

Astfel, ieri, în localitatea Măgura Ilvei, în cadrul unei acțiuni complexe,  polițiștii au identificat și blocat în trafic un autovehicul condus (cu permisul de conducere suspendat) de R. Sever de 22 ani din Tureac, în care se afla și H. Florin de 22 ani din Tureac și o autoutilitară condusă (fără permis) de M. Andor de 36 ani, însoțit de A. Lazăr de 21 ani, ambii  din Rodna, în care se aflau mai multe utilaje (motocositoare, rotopercutoare, percutor, motofierăstru).

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile găsite asupra acestora  provin din comiterea unor infracțiuni de furt calificat, în dauna părților vătămate G. T. din comuna Rodna,  din data de 13/14.08.2011 și F. D. din comuna Șanț, sat Valea Mare din noaptea de 16/17.08.2011. De asemenea, s-a stabilit că cele două autovehicule erau conduse de cei doi bărbați fără ca aceștia să dețină permis de conducere, respectiv cu permisul de conducere suspendat.

În cadrul cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că susnumiții,  impreună cu B. Cornel de 34 ani, F. Pompei de 27 ani și B. Costel de  25 ani, toții din Rodna, sunt suspecții principali în cauza privind  infracțiunile de furt calificat de același tip de bunuri, comise în  4/5.06.2011 și 8/9.06.2011, la punctele de lucru din Anieș și Ilva Mică ale unei societăți comerciale din  Bistrița, iar B. Costel  a condus pe drumurile publice  autoturismul folosit fără a poseda permis de conducere.

Față de 5 dintre aceștia, A. Lazăr, F. Pompei, B. Cornel, B. Costel și R. Sever, a fost luată măsura reținerii preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la infracțiunea de furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia îi este suspendat dreptul de a conduce.

Fiind prezentați cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Năsăud a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile față de inculpații A. Lazăr, F. Pompei, B. Cornel, iar față de inculpații B. Costel și R. Sever s-a luat măsura interzicerii de a părăsi țara.

Cercetările continuă de Poliția Oraș Năsăud.

FOTO: Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud

Leave a comment