Atentia Bistrita! Schizofrenia ataca Primăria

Va salut din vechea TROIE !

AHOE

Minionă, șatenă spre blond cu mers repede, dar cu întreruperi dese având în  privier scântei câteodată de Luceafăr târziu ori de vulpiță șireată cu un logos care nu acceptă întreruperi, salutând în stânga și în dreapta de la dușmanii închipuiți la amicii adorați doar de ea o vezi bătând drumurile Bistriței spre binele Urbei! Se prezintă în funcție de interlocutor, de la profesori universitari, directori de mass-media, bionergetician cu studii in India sau om de afaceri imobiliare în domeniul horticol (florăreasă) al sănătății (înființând cel mai mare centru bioenergetic din țară) etc. Dar vai era să uit, și avocat! Polivalentă, erudită, filantroapă, cel m ai de preț sentiment care o domină este IUBIREA PENTRU SEMENII SĂI (în special bărbați) pentru prosperitatea spirituală și materială a lor, lucru care o motivează să candideze cu toate puterile la funcția de primar independent pentru Bistrița!

Doamne mare ți-e grădina!

La început prima impresie, te lasă copleșit de elanul civic, de bunele maniere, de efervescența actelor de caritate pe care vrea să le facă și de dorința de a te ajuta în orice domeniu, cu sau mai ales fără voia ta. Fiind convins că în sfârșit a dat norocul cel mare peste tine. Vrei post de director general, adjunct coordinator de programe mass-media sau în orice alt domeniu ești al ei, ești omul de care chiar avea nevoie, pentru multitudinea de firme  pe care le deține sau doar săptămâna ce vine le înființează. Fiind prima femeie revoluționară a urbei, dar ce spun urbe, a țării (vezi MIÅ¢A BASTON ! I. L. CARAGIALE) devine peste noapte, ba cancelar, ba președinte de asociație a revoluționarilor din Ardeal, purtând pe lângă numele ei (o mare împietate) numele celei mai iubite regine a țării ! Carmen Silva, aleargă, aleagră și iar aleargă, doar a fost campioană la 80 m garduri în adolescență pentru a ajunge (spre binele tuturor) în fruntea urbei și a revoluției. Erudiția sa, nu o lasă fără a fi și poetă, având deja și câteva volume de versuri în mai multe ediții (vezi ce înseamnă economia de piață) care ș-au epuizat instantaneu. În curând urmează o nouă ediție, cu care ne va îmbogății spiritual, fiind sigură că va obține cât de curând Premiul  „PULI ! TZER” pe care îl merită cu prisosință. Trecând de la versuri la proză-atenție Români și mai ales Bistrițeni- va ieșii de sub tipar (e) în cel mai scurt timp, lucrarea de referință „Revoluția în România văzută de la Bistrița” (din elicopter  -nota autorului) lucrare care va scoate la lumină adevărul gol goluț  (goluță) la iveală. Interesul maxim al lucrarii va întoarce la 180 0 dacă nu 3600 tot eșicherul politic al țării  drept răsplată pentru munca plină de zel și aplomb  pe care a desfășurat-o în cele câteva partide unde a activat  și unde a fost boicotată de a fi aleasă în ! COMIÅ¢II-CABINETE și ORGANIZAÅ¢II fiind ele chiar și de femei.

De aceea varianta la care s-a gândit este cea de independentă (dar cu ajutorul tuturor mai ales bărbați!) care dă posibilitatea să nu aibe îndatoriri materiale sau morale față de oricare formațiune politică sau asociație, dându-i astfel libertatea de mișcare de care are atâta nevoi(e) – (mai ales noaptea)! Cât privește numărul susținătorilor care o vor dori „PRIMAR” sau „SECUNDAR „ acesta nu are nici o relevanță având o fire  darnică dar mai ales iubitoare poate face față cu brio oricărui număr dacă s epoate de la trei în sus (că doar o viață avem).

Trecând în revistă activitatea de zi cu zi a celei care se dorește a fi Prima Doamnă a Urbei să vedem cum reușește să aibe grijă de o locuință pe care a primit-o în chirie de la Primăria care o râvnește.

Locuința situată pe Titulescu te întâmpină de la poartă cu o firmă „legal afișată” care are program non stop oferind o multitudine de prestări servicii care să satisfacă cele mai rafinate gusturi, dar mai ales simțuri!

Aici putem face o referire strictă la domeniul (cel mai îndrăgit al ei) literar-artistic cu înclinare deosebită spre genul „ORAL” pe care îl stăpânește la cote înalte rivalizând de departe cu bietele moldovence, care din când în când mai ies în evidență pe centură sau prin alte locuri. La ea acest lucru este atât de firesc și benevol, încât nici o lege „a firii” nu o poate inculpa fiind o femeie modernă (a se citi mondenă).

Trecând de poartă ajungând la intrarea în somptuosul apartament te întâmpină la intrare unul dintre cei mai buni prieteni ai omului ! un câine ! uitat din greșală nemâncat și neadăpat din cauza lipsei doamne de acasă cu zilele.

Ei și acum să vezi!”

Coco Chanel ar fi mică copilă când e vorba de mirosuri care te așteaptă: resturi de mâncare uitate desăptămâni întregi, excremente de câine si om, mormane de saci de gunoi, de hârtie, de cărți, de ziare-reviste, pet-uri  dar nu poți știi ce mai zac acolo! Dintr-o casă care a avut toate utilitățile nu a rămas în interior decât zidurile care stau să cadă amenințând siguranța clădirii, lumina electrică lipsește, apa lipsește, gazul lipsește din cauza facturilor plătite de luni de zile. Aragazul s-a transformat in timp, într-o sobă cu lemne de la începutul veacului trecut. Totul arată ca după un cataclysm, dacă reușești să stai 10 minute, nu ești sigur dacă nu te îmbolnăvești de hepatită! Și când te gândești atât de mulți oameni sărmani care așteaptă un acoperiș. Dar să trecem peste aceste nimicuri, culmea culmilor, neobrăzarea cu care tratează autorităților pentru faptul că nu e datoria ei să plătească chiria de câțiva ani, ba mai mult îi va acționa  în judecată cerând daune, v-am spus că e și avocat! Și te întrebi atunci unde stă? Ei, aici întrăm într-o adevărată inginerie spațială-locativă!

Există de bine !de rău în Urbe hoteluri și pensiuni dispuse să primească ospitalier orice clienți dar mai ales personalități politice și lingvistice, așa cum cred că ați dedus, pe viitoarea primăriță a Bistriței. Cum reușește să stea cu săptămânile vom relata pe larg astăzi mă voi opri aici, aceasta fiind doar primul episode cel introductive, adica „introducerea cu alte cuvinte” după care tânjește zi și noapte miniona noastră primăriță, în următoarele episoade ne ocupă de starea materială de care dispune și cum reușește să  finanțeze material proiectele pe care le are în derulare, starea socială  dar mai ales cea de sănătate dar și multe, foarte multe altele!

„Acesta e un pamphlet, orice asemănare cu personaje reale este absolute întâmplătoare”

AHOE

Join the Conversation

3 Comments

  1. buna treaba AHOE ateptam noi episoade din seria schizofrenicii de azi ,politicienii de maine ;)

  2. Iti vine sa razi dar sa si plangi , o tragicomedie care se desfasoara sub ochii nostri neavand nici o posibilitate sa o oprim……semnat Gigi Bistriteanul

Leave a comment