20/08/2017

Duminică, spectacol folcloric în Runcu Salvei

Primăria şi Consiliul Local al comunei Runcu Salvei în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud organizează în acest final de săptămână Zilele Culturale ale comunei Runcu Salvei.

Evenimentul se va desfăşura duminică, 21 august, cu începere de la ora 13:00 la Căminul Cultural din localitatea Runcu Salvei, organizatorii pregătind un spectacol folcloric de zile mari.

Pe scenă vor urca Ansamblul Folcloric “Roata” din Runcu Salvei, Ansamblul Folcloric “Someşul” din Beclean, Ansamblul Folcloric “Brăduleţul” din Lunca Ilvei, Ansamblul Folcloric “Someşana” din Năsăud, Ansamblul Folcloric “Romanaţi” din Caracal.

Totodată, de la eveniment nu vor lipsi nici invitaţii speciali – Ansamblul Profesionist “Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Ana Ilea Mureşan.

Tot cu acest prilej, Editura Eikon în colaborare cu Primăria comunei Runcu Salvei organizează lansarea de carte “Balada dorului” (poeme), aparţinând runcanului Grigore Pop, un poet talentat dar care nu s-a afirmat la adevărata sa valoare. Volumul de faţă este debutul autorului şi conţine o selecţie din poeziile domniei sale, unele inedite iar altele
pe care le-a publicat în presa literară de-a lungul vremii.

Despre carte vor vorbi Nicolae Bosbiciu, profesor şi scriitor, cel care i-a dedicat un text aplicat poetului Grigore Pop în postfaţa cărţii şi Vasile Dâncu, poetul autodidact de la Runcu Salvei, figură legendară a acestui loc.