Categories
Afaceri Bistrita Business

Microîntreprinzătorii care susțin economia Bistriței

Joi, 18 august microîntreprinzătorii și totodată cei care doresc să înceapă o afacere au beneficiat de informații utile pentru activitatea lor și au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au avut referitoare la administrarea eficientă a afaceri în cadrul campaniei „Sunt un microîntreprinzător și susțin economia Bistriței”.

Un număr de aproximativ 100 de persoane au venit la cele 2 pavilioane amplasate în zona intersecției străzilor Decebal și Ursului din municipiu pregătiți cu întrebări diverse pentru organizatori și parteneri.

Printre întrebările care au fost permanent ridicate se numără: Ce afacere să încep?, Când să încep o afacere? Cum să întocmesc un plan de afacere? Care sunt resursele de care am nevoie pentru a începe o afacere? Am nevoie de consultanță/consiliere, orientare pentru a reuși? Ce riscuri pot să întâlnesc într-o afacere? Când este momentul să mă opresc sau să mă reprofilez? Cum să îmi aleg partenerii de afaceri? Cum să îmi motivez angajații/furnizorii? Când este momentul să mă împrumut?

„Noi sperăm că fiecare microîntreprinzător prezent a găsit soluțiile de care avea nevoie, a primit sfaturi în legătură cu problemele cu care se confruntă și că va apela ori de căte ori va avea ocazia la instituția nostră care îl poate ajuta în soluționarea problemelor cu care se confruntă. Agenția noastră de la Bistrița, de pe B-dul Republicii stă la dispoziția tuturor microîntreprinzătorilor cu instruire și servicii de microcreditare specializate pentru afacerile mici și micro.”, a precizat Zsolt Pálfi, Șef Agenția Bistrița.

Totodată, peste 30 de microîntreprinzători și-au lăsat datele de contact pe panoul microîntreprinzătorilor. Panoul va rămâne expus în interiorul Primăriei pentru a facilita interacțiunea dintre microîntreprinzători și clienții acestora, evidențiind totodată faptul că fiecare afacere, indiferent de mărime își aduce contribuția la economia județului Bistrița-Năsăud. Panoul va rămâne funcțional pe tot parcursul anului pentru toți microîntreprinzătorii care doresc să se alăture comunității antreprenoriale din Bistrița.

Organizatorii au aplicat un scurt sondaj de opinie participanților iar rezultatele acestuia au indicat faptul că pentru a avea o activitate mai prosperă, microîntreprinzătorii ar avea nevoie de în primul rând de instruire, contacte si noi parteneriate și totodată resurse financiare.

„Mi se pare o inițiativă foarte bună. Cunosc mulți întreprinzători pasivi care nu conștientizează cât este de important să fii informat și să încerci să îți dezvolți afacerea permanent. Totodată cunosc și persoane care încearcă să își îmbunătățească afacerea însă direcția pe care o aleg nu este cea mai bună din cauza lipsei de experiență și cunoștințe. Eu mă număr printre cei care caută surse de finanțare și cred că am găsit prin intermediul acestei campanii parteneri de încredere. Această campanie a venit în sprijinul tuturor categoriilor de persoane: celor care au nevoie de cunoștințe, informații, sfaturi și totodată cei care au nevoie de resurse financiare pentru a-și dezvolta afacerea”, a declarat unul dintre microîntreprinzătorii prezenți la stand.

Evenimentul  organizat de Opportunity Microcredit România IFN S.A. în parteneriat cu Primăria Bistrița, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, cotidianul „Mesagerul de Bistrița-Năsăud” și postul de televiziune „AS-TV” a dat startul unor alte campanii pe care Opportunity le va desfășura și în alte orașe pentru a dezvolta comunitatea antreprenorială locală.

Organizatorii mulțumesc partenerilor care i-au susținut, microîntreprinzătorilor că au dat răspuns invitației și presei locale, a cărei prezență la eveniment contribuie la informarea și sensibilizarea opiniei publice cu privire la nevoile microîntreprinzătorilor și la importanța educației financiare.

Leave a Reply