Politia ne invata sa impartim drumul

Polițiștii rutieri susțin campania preventivă demarată la nivel național de Direcția Rutieră intitulată ”Împarte drumul”. În 22 și 23 august, în Bistrița și Beclean, polițiștii vor fi prezenți în trafic pentru a împărți materiale preventive, cu scopul de a conștientiza pietonii și conducătorii auto privind riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

În 22 august, între orele 14.00-16.00, în Bistrița, pe Bd. Republicii și pe Bd. Independenței și în 23 august în Beclean, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor fi prezenți pentru a distribui pliante cu sfaturi preventive și de educație rutieră, precum și odorizante auto puse la dispoziție de partenerul campaniei, Suzuki România. Campania ”Împarte drumul” urmărește promovarea unui comportament responsabil în rândul pietonilor, dar și al conducătorilor auto, și conștientizarea acestora privind riscurile la care se expun în circulația pe drumurile publice, având în vedere că, în județul Bistrița-Năsăud, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni rămâne principala cauză de producere a accidentelor grave.

De asemenea, pentru perioada 19-28 august, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, are în derulare o Campanie de Prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului, în cadrul căreia vor fi întreprinse activități de educație rutieră și consiliere a participanților la trafic.

Leave a comment