Categories
Afaceri Bistrita Business

Un Centru al oamenilor de afaceri din Bistrița-Năsăud ar putea fi construit pe strada Zefirului

Primăria Bistrița vrea să concesioneze un teren situat pe strada Zefirului din municipiu în vederea edificării unei construcții cu destinația de „Centru al oamenilor de afaceri din municipiul Bistrița”.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Bistrița din luna iunie a figurat un proiect de hotărâre care prevedea concesionarea prin licitație publică a unei suprafețe de 1.049 de metri pătrați din terenul situat pe strada Zefirului. Atunci, consilierii locali au fost de acord cu proiectul și l-au aprobat, iar acum, municipaitatea intenționează să organizeze și licitația publică. Chiria pe an pentru acest teren pornește de la 5.800 de lei, iar contractul ar urma să fie încheiat pe o perioadă de 25 de ani.

În privința “Centrului al oamenilor de afaceri din municipiul Bistrița” există un investitor care ar fi dispus să realizeze această investiție. Este vorba despre Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR – 1903) filiala Bistrița ! Năsăud, care reprezintă interesele patronatului din județul nostru și care a purtat deja discuții cu Primăria Bistrița în acest sens, solicitând punerea la dispoziție a unui teren pe care să poată fi ridicată o clădire.

Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, spune că “au existat mai multe solicitări și discuții în vederea construcției unui astfel de centru. Cei de la UGIR erau interesați”.

Mai mult decât atât, a fost realizată și o schiță de proiect, centrul urmând să aibă o sală expozițională de circa 1.200 de metri pătrați, izolată și dotată cu panouri solare, 17 birouri pentru reprezentanțele unor firme, o sală de conferințe și o parcare cu circa 80 de locuri.

Potrivit proiectului această investiție este estimată la aproximativ 1,5 milioane euro.

Discuțiile privind realizarea acestui centru sunt mult mai vechi, de mai bine de doi ani, dar abia anul trecut a fost întocmit și un proiect.

Acum urmează ca terenul necesar pentru această investiție să fie scos la licitație în vederea concesionării.

Sursa foto: www.gazetadebistrita.ro

Leave a Reply