23/09/2017

Deputatul Ioan Ţintean (PNL): Parlamentarul nu este un ajutor de primar

Preşedintele organizaţiei PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, consideră că o comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare ar defavoriza diferenţele de votare care există între administraţie şi politică.

Printr-un comunicat transmis joi AGERPRES, Ioan Ţintean a arătat că este de acord ca alegerile să aibă loc cât mai repede, dar consideră că oamenii trebuie ajutaţi să înţeleagă diferenţa între un primar şi un parlamentar.

‘Cu cât mai repede cu atât mai bine, iar faptul că preşedintele Crin Antonescu crede că alegerile simultane nu ar fi o dramă pentru Uniunea Social Liberală, atunci putem să spunem că PNL ar putea achiesa la această propunere a democrat-liberalilor. Cu toate acestea, vreau să precizez că acordul de principiu nu înseamnă, neapărat, că suntem de acord cu tot ceea ce vrea preşedintele Băsescu prin vocea PDL, mai ales că observ o eludare a unei probleme pe care preşedintele Crin Antonescu a ridicat-o din nou: trebuie să definim foarte clar ce este Parlamentul, care este rolul lui, ce este parlamentarul şi să îi ajutăm pe oameni să înţeleagă diferenţa atunci când aleg un primar şi când aleg un parlamentar’, se arată în comunicat.

În opinia liderului judeţean al PNL, parlamentarul nu trebuie înţeles ca ‘un ajutor de primar’, de aceea consideră că o comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare ar defavoriza diferenţele de votare existente între politică şi administraţie.

‘Liberalii trebuie să le spună oamenilor că, votând uninominal un parlamentar, ei nu votează un ajutor de primar, un om care mai ajută primarul cu câte ceva de la Bucureşti. Ei aleg un om care nu face administraţie locală, ci un om care face politică, pe baza unor programe, a unor ideologii, face legi pentru ţară, controlează Guvernul şi instituţiile de stat, veghează asupra echilibrului democratic. Or, aceste diferenţe de votare între administraţie şi politică nu cred că sunt favorizate dacă vom avea alegeri locale şi parlamentare comasate’, a precizat Ioan Ţintean în comunicatul de presă.