Strategia USL pentru Turism: alba-neagra se mută pe Litoral

După viziunea lui Ion Iliescu privind votul uninominal, USL ne prezintă strategia spălării banilor prin turism de cazinou și investiții imobiliare.
După viziunea lui Ion Iliescu privind votul uninominal, USL ne prezintă strategia spălării banilor prin turism de cazinou și investiții imobiliare.

Și uite cum banii pe care un miliardar arab vrea să-i doneze dezinteresat lui Radu Mazăre, primarul de constanța, încep să propună (cred c-am vrut să scriu producă) efecte: USL propune ca litoralul să devina zonă liberă pentru cazinouri și fără restricții antifumat. Și cum marea noastră nu este „spectaculoasă” în viziunea lui Răducu, „că nu are pești colorați”, ea ar trebui să fie liberă pentru agrementul nautic cu motor și vele „să ofere un turism fără constrângeri, un turism cu reguli puține”. Este adevărat că marea masă cenușie de guvizi și crap de foame este total decolorată, dar aia nu prea merge pe litoral. În schimb am văzut destulă „culoare” printre peștii care-și etalează prada pe litoral: rechinii bugetofagi și țeparii ! un prădător autohton asemănător cu țiparul dar care te curentează de bani. Dar adevărata bătaie a cozii de pește este aceea prin care PSD și PNL propun și eliminarea interdicției de construire în zona costieră, cu excepția plajelor și a rezervațiilor naturale ! dacă o mai ști careva să le identifice, după ce plajele rămân (conform aceleiași viziuni) în proprietatea consiliilor locale. „Turismul fără restricții” se va practica în limita teritorială de 10 km pe uscat și 10 km în largul mării.

Dacă nu ai nici un fel de idei, altele decât cele de-a te căpătui pe tine și gașca, dar vrei să dai impresia că vrei să faci ceva pentru populime (este traducerea a ceea ce înțeleg majoritatea politicienilor că reprezintă poporul), ai două variante: derogarea de la lege și/sau mărești pensiile și salariile bugetarilor (ideal ar fi să le faci toate de-odată). Eu știu că la jaf în Dobrogea concurența este strânsă. Cum ar putea să-l concureze Radu Mazăre pe Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care s-a făcut proprietar peste cele mai profitabile surse de venit ale mănăstirii pe care a ctitorit-o în localitatea sa natală (Dorna Arini, din județul Suceava, i-a cedat lui ÎPS Teodosie un hotel, două case și 19 hectare de teren)? Decât punând de un turism fără opreliști. Și cu zone de coastă libere pentru a se putea construi, să poată și binefăcătorul arab să investească și să se simtă bine de banii donați. Potrivit portalului de știri economice, Bloomberg, compania lui Samih Sawiris, Orascom Development, oricum a achiziționat două milioane de metri pătrați în România, pe care vrea să construiască locuințe low-cost în următorii 10 ani ! ce loc mai frumos decât zona costieră a litoralului românesc ar fi putut găsi? Iar dacă n-a găsit, nu-i bai ! știu sigur că Mazăre a găsit. Mi-am pus această întrebare după ce am constat că la donații nu mă prea pricep și nici la spălat de bani ! dar nu găseam nici un răspuns la altă întrebare: de ce generosul egiptean nu este generos la el acasă în Egipt și nu cu Radu Mazăre în România?Să fie și acesta vreun ex-amic de-al lui Mubarak pe care-l caută degeaba revoluționarii pe acasă? Doar gugălul o știe…

Revenind de unde am plecat, constat că PSD și PNL propun doar ce știu ei mai bine: legi și reguli relaxate pentru șmecheri. Oricum e mult mai ușor decât să cureți plaja și apa de alge și gunoaie, să faci lipsă de reguli pentru cocalarii cu SUV-uri, sky-jett și atv-uri ce te calcă și pe plajă și în apă. Eu zic să ceară și eliminarea limitei de viteză de pe drumurile de acolo, să nu mai moară polițiști nevinovați când se angajează în urmărirea de pițipoance și cocalari. Și n-ar fi rău dacă ar cere scutirea de taxe și impozite pe toți cei care au ceva de închiriat. Și dacă tot se fumează la liber, să se fumeze netimbrat, că de-aia-i portul prin apropiere. Să milităm ca Dobrogea (pe fâșia aia de 10 km de uscat și 10 km de Mare Neagră) să fie în proprietatea personală a lui Răducu, să-și etaleze puțoismele de ins neterminat, cu mașinile, bărcile și paradele sale nazist-ceghevariste (pentru amicul Victor CheGargara).

http://sareinochi.wordpress.com/

 

Leave a comment