PROpolitica: PRM și Partida Romilor BN virează către PDL

Eșicherul politic bistrițean ar putea cunoaște schimbări fundamentale de optică și regrupări doctrinare pentru 2012. Astfel, există informații că cel puțin două formațiuni politice importante vor cârmi spre Ioan Oltean și PDL. E vorba de PRM și Partida Romilor, în timp ce ecologiștii mai gândesc la tema culorii pe care o vor alege în 2012.
Partidul România Mare și-a schimbat optica în ceea ce privește politica de alianțe. Potrivit vicepreședintelui PRM, bistrițeanul Ioan Aurel Rus, formațiunea politică condusă de Vadim Tudor va merge pe liste separate la viitoarele alegeri. În privința relației cu celelalte partide reprezentate pe eșicherul politic, Rus a recunoscut că nu se regăsește în Uniunea Social-Liberală.
„Nu mă regăsesc în USL, dar, nici nu am observat de-a lungul timpului ca cei din USL să fie interesați, cu adevărat, de o relație stabilă cu noi. Așa că vom, face altceva, o altfel de politică, una care să ne ducă lângă putere”, spune Rus.
Mai mult, liderul PRM nu a negat faptul că partidul pe care îl reprezintă ar putea sprijini PDL și candidații acestuia la alegerile din 2012.
„ Nu a fost luată încă o decizie cu privire la susținerea vreunui bloc politic. Eu cred că putem să mergem la locale și alături de PDL, urmând să susținem candidații acestei formațiuni politice, dar, vom mai vedea, ce și cum vom negocia contra voturilor noastre”, a explicar liderul peremist. În aceeași ordine de idei, Ioan Aurel Rus a apreciat că în cazul în care alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare, USL ar putea avea mari probleme, preluarea puterii fiind deja în pericol.
Un proiect născut mort
Unificarea partidelor mici sub stindardul unei alianțe politice prin intermediul căreia acestea să participe la alegerile locale din Bistrița-Năsăud ar putea rămâne doar la stadiul de proiect.
Informația a fost confirmată de vicepreședintele PRM, fostul deputat Ioan Aurel Rus, unul din inițiatorii proiectului respectiv. Rus spune că există mai multe piedici în materializarea Alianței pentru Unitate Politică, una dintre acestea fiind reprezentată de viitoarea formă de asociere. Reamintim faptul că Ioan Aurel Rus a propus liderilor de la Partidul Ecologist Român, țărăniștilor și romilor configurarea unei alianțe politice la nivelul județului Bistrița-Năsăud.
Principalul obiectiv al Alianței pentru Unitate Politică este obținerea unui scor electoral în alegerile locale care să permită alianței să acceadă în consiliul județean, în cel municipal dar și în cît mai multe consilii locale.
De altfel, astăzi, președintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuș ne-a spus că participarea romilor sub altă siglă decât cea a Partidei este inacceptabilă.
„Am discutat cu deputatul Păun, iar lucrurile sunt clare din punctul de vedere al alianțelor. Mergem pe liste separate, cu candidați romi, dar nu respingem o relație stabilă cu PDL. Asta cel puțin am înțeles de la București, dar zarurile nu au fost încă aruncate. Urmează să decidem care este calea”, ne-a spus Neia Lăcătuș.

Leave a comment