18/08/2017

Sibiul găzduiește cea de-a doua ediție a expoziției caritabile „Corul inocenţilor”

După succesul primei expoziţii caritabile  „Corul Inocenţilor” din luna ianuarie, realizată de artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu, Ambient susţine o nouă ediţie a expoziţiei în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a Festivalului  Medieval de la Sibiu, ce va avea loc în Sibiu în perioada 26-28 august.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă amplă de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi sau pentru cei care suferă de boli grave. De data aceasta, scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru secţia de Oncologie Pediatrică a spitalului Marie Curie.

“Pentru noi e important ca în fiecare an în cadrul festivalului, să aducem în atenția publicului cauze sociale la a căror rezolvare putem cu toții contribui. Felicităm initiţiativa comună a Ambient și a tânărului artist Andrei Panda-Antonescu și sperăm ca evenimentul de strângere de fonduri pentru secţia de Oncologie Pediatrică a spitalului Marie Curie sa fie un succes,” declară Mihai Zugravu – reprezentantul Artex – organizator Festivalul Medieval de la Sibiu.

Ambient a recunoscut întotdeauna importanța responsabilității sociale, iar expoziţia îşi propune să atragă cât mai mulţi vizitatori şi să strângă cât mai multe fonduri pentru această cauză.

„Corul”, format din peste 5.000 de figurine ceramice, reprezintă chipuri miniaturale de oameni, iar toate piesele, unicate şi lucrate manual vor fi expuse pentru public în Piaţa Mare din Sibiu pe durata festivalului.

„Mă bucur că arta mea merge mai departe şi contribuie la sprijinirea unei cauze nobile, de ajutorare a copiilor. Sper ca publicul să fie la fel de entuziast aşa cum a fost la ediţia din ianuarie şi să participe în număr cât mai mare,“ declară artistul Andrei Pandea-Antonescu.

“Suntem încântaţi că putem să contribuim la bunăstarea societăţii din care facem parte. Ambient se implică permanent în viaţa comunităţii şi promovează responsabilitatea şi cooperarea socială prin acţiunile pe care le face. Ne dorim ca evenimentul să fie un succes  şi să reuşim să strângem cât mai mulţi bani pentru secţia de Oncologie Pediatrică a spitalului Marie Curie şi astfel să ajutăm cât mai mulţi copii,” declară Ioan Ciolan, director Ambient SA.

Proiectul “Corul Inocenţilor” a fost lansat în luna decembrie a anului trecut în Bistrița, orașul natal al artistului si a ajuns în Bucureşti, Braşov, Alba Iulia, Deva, Baia Mare şi Timişoara.

Despre Ambient. Ambient este o companie al cărei capital este integral românesc şi a cărei principală activitate e comercializarea materialelor de construcţii, finisaje şi amenajări interioare. Înfiinţat în 1993, Ambient a inaugurat primul DIY din România, în aprilie 2002, la Sibiu. Ambient acoperă întreg centrul ţării cu o reţea de 12 centre comerciale şi 2 depozite logistice.

Pentru cei dornici să îşi contruiască o locuinţă sau să îşi renoveze casa, ca şi pentru companiile de construcţii, Ambient este un partenere de încredere care se implică direct în soluţionarea tuturor dificultăţilor. Mai multe detalii despre Ambient sunt disponibile la adresa www.ambient.ro.