24/09/2017

Cristiana! Nu te pune cu tarancile!

V-am spus eu ca tovarasa profesoara are ceva personal cu mine :) cu mine, cu mine… Initial, am vrut sa-i cer voie sa public ce a compus, dar pentru ca sunt nescolita si rebela apelez la taranismele si topismele mele si-i fur materialul de pe blog, asa cu japca.

Dumneavoastra,  cititorii bistritaonline.ro meritati sa stiti si sa cititi tot ce misca (… vorba poetului) despre relatia mea cu fosta mea prietena Cristiana, care pare-se a facut o pasiune tulburatoare si evidenta din a  scrie km de litere despre mine si despre micutele chiar imfimele mele afaceri.

Ar fi multe de spus dar astazi ma opresc aici … de fapt activitatea mea in media locala (aici cred ca se scrie alfel, asteptam controlul), care m-a intersectat si cu doamna Cristiana, va aparea intr-o carte, daca bineinteles postcontroala va aproba aparitia.

Mihaiela Bratfalean

Iata ce scrie:

Analiză ne-gramaticală

Hai să facem puţină analiză pe textul scris de domnişoara Viluţa Mihaiela Brătfălean la adresa mea. La rugămintea sa, nu voi ţine lecţii de gramatică fiindcă, totuşi, are o vârstă şi nu-mi permit să ţin lecţii de gramatică oricui, deşi am pregătirea necesară şi certificate ce îmi dau acest drept. Unul se numeşte “certificat de competenţă lingvistică”, dar, despre el află cei care depăşesc faza liceului şi totodată cei care fac diferenţa între un absolvent de Litere şi un lingvist. Aşa că sugerez să nu ne complicăm. 

În prima fază, m-am gândit că nu mai are rost să răspund, dar ştiind că stă şi aşteaptă o replică, mi-am zis că nu e frumos să o fac să deschidă acest blog toată ziua şi eu să mă plimb prin oraş. E penibil să aştepţi şi să nu primeşti nimic. Aşa că iată analiza pe care o aşteaptă.

În primul paragraf, dânsa scrie că eu îmi ies din minţi. Potrivit DEX Online, “Ieşit din minţi = nebun”. Având în vedere că nu are decât liceul, cum singură recunoaşte şi mereu subliniază, nu cred că deţine competenţe în a pune vreun diagnostic medical. Ceea ce am scris eu se numeşte “reacţie la” în cazul în care nu şi-a găsit cuvintele. Cred că am tot dreptul din lume să-mi exprim păreri personale despre presă (de altfel acesta este profilul blogului meu, de “jurnalist aflat la post”) şi mă defineşte următorul tip de atitudine: să nu stau ca proasta când nu mi se pare ceva în regulă. Dacă toţi am sta la proştii şi am aplauda, ne-ar conduce (opiniile, viaţa, gândirea, statul) numai proaste, ţoape şi neşcolite care ar crede că-s geniale pentru simplul fapt că nu le spune nimeni că-s proaste şi ţoape. Să fie atitudinea potrivită să tăcem toţi? Eu prefer să nu tac şi să atrag atenţia asupra unui fenomen. Vremea în care m-am înfuriat pentru ce mizerii se scriu despre mine a trecut. De-acum, oricine poate scrie orice despre mine  şi oricine îmi poate da ce sfaturi vrea şi de care, evident, nu am nevoie. Eu ştiu cine sunt. Cei dragi mie la fel. Nu am nevoie de confirmări sau infirmări şi, cu atât mai puţin, de opinia proastelor şi ţoapelor.

În al doilea paragraf, dra Brătfălean foloseşte termenul “duşmanul tău de moarte” de unde deduc o puternică aplecare spre ascultat manele fiindcă doar acolo mai găseşti astfel de “monştri lingvistici”, dacă tot vrea să mă exprim ca un absolvent de Litere. Poate doar Salam şi Guţă ne pot explica ce înseamnă “duşman de moarte”. Eu, una, cred că am numai prieteni. Fie că scriu de bine despre ei, fie că scriu de rău, ei înţeleg că aceasta este meseria mea. Dacă aş fi cântăreţ la curtea cuiva, aş scrie zilnic ode. Dacă îmi oferă cineva un astfel de job, îl primesc şi respect fişa postului. Misiunea mea pe acest pământ este să-mi fac, printre altele, meseria cu toată conştiinţa şi cât pot eu mai bine. Să dau cu barda când e stricat şi pute şi să torn apă la rădăcina unei flori care creşte. Ceea ce am scris cred că a respectat măcar într-o oarecare măsură, decentă, deontologia profesională. Nu cred că am nici măcar duşmani. Eu, una, nu duşmănesc pe nimeni. Dacă am resentimente, le depăşesc în timp. Nimeni nu mi-a făcut vreodată niciun rău atât de mare încât să nu pot depăşi momentul sau situaţia şi sper că nici eu altora.

În ce priveşte afacerile dumneavoastră, dra Brătfălean, evident că nu mă mai privesc din secunda în care v-am cedat tot ce aveam ca deţinător de 50% părţi sociale din Bistriţa Online. Am cedat. Nu v-am târât prin tribunale, nu am avut nicio pretenţie, motiv pentru care, vă reamintesc, mi-aţi cerut să mă întorc să scriu pentru publicaţia pe care o deţineţi imediat ce am părăsit Bistriţa 24. Mă felicit şi acum că nu am făcut-o fiindcă este mai mult decât evident că avem viziuni diferite despre viaţă, profesie, ziare.

În ce priveşte scrisul despre Bistriţa Online, hmmm. Vă interesează orice scriu şi vă doriţi să o fac fiindcă, dacă ne uităm la numărul de vizualizări, oriunde apare fotografia şi numele meu sar şi cititorii. Tocmai de aceea, colaboratorii dvs. îmi pomenesc numele, îmi postează pozele, vă răfuiţi cu mine, deşi mai nimeni nu înţelege de ce. Eu înţeleg pentru că ştiu. Credeţi că e reţeta de succes în presă este modelul OTV şi cel al tabloidelor care scriu orice bârfă, orice mizerie, fără verificări, fără bun simţ, doar ca să reacţioneze “partea vătămată” şi să iasă un scandal. Probabil că şi acesta este un mod de a-ţi câştiga pâinea. Unul ruşinos, dacă mă întrebaţi, dar nu contest că este. Poate că toate ţoapele şi analfabetele trebuie să-şi pună cracii în ziare ca să aibă şi ele admiratori stabili şi bani de facturi. Poate.

Dar vreau să vă întreb ceva: am dreptul să nu înot în bulboana asta, în apa asta mizerabilă, neagră şi puturoasă? Eu cred că da. Indiferent de câte ori veţi mai scrie despre mine în ziar (deşi am înţeles că aveţi blog, aşa că aţi putea separa apele, dar nu vreţi), nu veţi face altceva decât să-mi demonstraţi că eu contez mai mult pentru dumneavoastră decât dvs. pentru mine. Pentru că eu nu scriu în Timp Online niciun cuvânt despre dvs.

Comentarii

 1. gelu spune:

  Cand te pui cu proasta se fac doua proaste . Polemica nu foloseste malitioasei Cristiana Sabau  , dimpotriva denota ca nu a inteles  (sau poate ca  nu a citit  ) cuvantul lui Iisus Hristos din  Evanghelii . Mantuitorul ne porunceste sa ne iubim vrajmasii ,  repet    : NE PORUNCESTE , nu ne sugereaza .

  • Malitiosul spune:

   De unde stii, ti-a soptit tie la ureche?
   Cititi tot si Bistrita ONline si TIMP ONLINE si BISTRITEANUl, CITY NeWS,  mai este GBNews, ma rog mai multe!
   Si nu va fi cu suparare!

    

 2. Anonim spune:

  Daca este vorba de timponline.ro , nu m-as da mare ca simpla aparitie a pozei mele sau un articol scris de mine atrage puhoi de vizitatori. De ce? Pai simplu, bistritaonline.ro este peste timponline.ro si la ce trend are bistritaonline.ro probabil nici nu o sa ai sansa sa fi considerata un competitor. 

  O fi din cauza subiectelor de tip tabloid care apar pe Bistrita Online, nu stiu. Nu ma intereseaza. Dar nu te da mare ca esti cireasa de pe tort si faci furori in online cand de fapt esti varza…

 3. Calin24 spune:

  Oare cine e mai destept? Si de ce? Conteaza?
  Cine scrie mai bine , corect,frumos…
  Vrem altceva! Vrem armonie intelectuala…daca intelegeti la ce ma refer, doamnelor sau domnisoarelor ziariste.

  • Oare cum arata armonia intelectuala domnule Calin? Poate ne faceti o descriere a conceptului …va multumesc anticipat.

  • Calin24 spune:

    

   Fiecare putere sociala este compusa din câte doua elemente de tendinte contrare. Pentru a
   genera forta sociala sau energia organismului social, cele trei elemente -
   materiale, intelectuale, morale – trebuie sa fie combinate (“… este evident ca influenta
   morala si influenta intelectuala
   vor ramâne incapabile de a constitui o forta reala, daca nu se vor putea completa
   printr-o influenta materiala suficienta”, Systéme de politique positive, tII, p.268).

   La rândul ei,
   influenta sau forta intelectuala,
   este compusa din
   alte doua elemente: conceptie si expresie.

   Expresia presupune conceptia, iar aceasta
   ramâne, fara eficacitate daca prima lipseste. Starea normala reclama armonia lor intima, tot la
   fel ca aceea dintre bogatie si numar. Dar separarea lor este si ea facila. Conceptia deci
   presupune existenta actului intelectual productiv (gândirea activ-creatoare).
   Expresia, însa, se poate lipsi de acest act, exercitându-se prin formele
   ideatice ale vechilor doctrine, idei, produse spirituale. Este necesara deci
   “prevalenta gânditorilor asupra vorbiComte apreciaza ca epoca moderna cunoaste o asemenea
   dereglare si el o ridica la rangul unei cauze a dezordinii si anarhiei epocii.
   Aparitia unei clase degradate de “intelectuali”, care se marginesc la
   folosinta de forme goale – negustori de cuvinte, mânuitori ai frazei – ori
   “reînnoirea” vechilor forme si doctrine, este fenomenul cel mai grav si adânc
   raspunzator de anarhia epocii moderne. Comte îi denumeste “literatori”. torilor si scriitorilor”
   (p.270).

 4. STFU spune:

  e doar impresia mea sau s-au adunat laolalta mai multe nefu…?
  WTF?