Categories
Pamflet

Cum să bați câmpii cu grație (Dezideratele Opoziției: fumuri, piscine, îndemnuri la trădare, renegocieri de contracte, amenințări cu pușcăria, bani secuiești ! toate acestea ne vor da numai lapte și miere)

Sfârșitul de săptămână a început extrem de activ pentru liderii USL aflați pe litoralul românesc, sau aiurea pe meleagurile Patriei. Pe litoral, cu fetițe și îndemnuri de „jos cravata!”, USL a lansat programul „Primul fum, prima piscină” (Strategia USL pentru Turism: alba-neagra se mută pe Litoral).

Gata afumată, Lia Olguța Vasilescu (parașutată din PRM în PSD) a delirat la Craiova despre moneda SIC a Ținutului Secuiesc (Extremiștii maghiari pregătesc emiterea unei monede pentru Å¢inutul Secuiesc). Mai rar găsești un parlamentar de Dolj să fie preocupat de problemele Ardealului (pot doar bănui că problemele din Craiova au fost rezolvate toate, nu?) ! adevăru-i că rar găsești un parlamentar român care să fie preocupat de problemele reale ale colegiului din care provine. Pe mine mă amuză seriozitatea cu care mulți politicieni își etalează public ignoranța prin implicare directă și cu patos în cauze inexistente, dar toate de „interes național”. Doamna aceasta, care-i șefa Comisiei de învățământ din Senat (ioi-ioi!) cred că ar trebui să fie mai îngrijorată de războiul oltenilor cu strigoii și moroii (ăia chiar înving!), decât de moneda SIC cu care ar vrea, probabil, Attila Kerestoy (cred că se scrie Verestoy) să-i fie plătit lemnul pe care-l exportă din zonă. Venind toamna, și dând cartofii pe dinafară din pământ, mai degrabă aș fi denumit noua monedă „cartof” (asta dacă era extremist maghiar dornic să smulgă Ținutul Secuiesc din inima Patriei mume). Până atunci poate vedem autorizația de funcționare a acestei presupuse bănci dată de către Banca Națională a României în conformitate cu legea ! dacă nu, mai ușor cu extremismul pe scări, madam! Bine măcar că a avut bunul simț (sic!) să-și lanseze elucubrațiile în Oltenia, unde nu prea are lumea habar cu ce se mănâncă secuii ! ca dacă venea cu prostia în Ardeal, devenea număr de cabaret.

Sâmbătă, se trezi Crin Antonescu să garanteze (din nou) încă patru ani de guvernare liderilor UDMR, cu condiția să ajute USL să refacă cele 70% pe care le are în sondaje, trădând partenerul de guvernare PDL (PNL face o propunere de guvernare UDMR. Teodor Meleșcanu, invitat la Telejurnal. Reacția UDMR). Pe asta cu trădarea o înțeleg venind de la așa-zișii liberali, doar o au în sânge de la Tătărescu citire. Ce nu înțeleg este mania de a amenința cu pușcăria și modul insidios, securistic, în care o face gureșulporumbac (pardon, porumbel). „UDMR trebuie să înțeleagă că se duce cu PDL la bine și la greu. Nu se duc în pușcărie toți, numai cei care au încălcat legea, dar se duc în opoziție toți dacă noi câștigăm. Dacă noi câștigăm alegerile și facem guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern. Dar astăzi garantăm UDMR o guvernare împreună până în 2016, dar dacă rămân acolo unde sunt acum, pot veni la dialogul dintre putere și opoziție, dar cu alte propuneri vin degeaba”, a ciripit Antonescu. Încă o dovadă că omului îi place somnul: este un mare visător. Se visează deja președinte. Din ce-mi aduca aminte parcă liderilor UDMR le-a expirat termenul de trădare încă de acum două-trei luni (ultima somație), după care promisiunea a fost că nu-i mai bagă nimeni în seamă. Oricum, mai pe seară, proaspăt coafat, Crin Antonescu, a declarat (unde altundeva decât la Antena 3?), că ideea comasării alegerilor arată foarte clar că „Puterea nu se simte bine”. Lasă că se simt bine cei doi lideri ai USL care, după ce au salutat „comasarea” cu „se face, abia o așteptăm”, acum au întors, cu consecvență foaia: „Pe placul Opoziției nu este comasarea, numai că nu înseamnă că ne temem, că primim o lovitură nimicitoare, cum a fost prezentată. Nu stă în puterea noastră să fie împiedicată” (de aceea s-au gândit, din dispreț față de urne, să invite UDMR la trădare). Nici PSD nu mai vrea comasarea alegerilor (i s-au stins entuziasmul și voința lui Ponta CheGargara, după ce i-a șoptit fostul șef al propagandei PSD, Vasile Dâncu, că „Opoziția trebuie să spună NU comasării alegerilor”).

În fine, băiatul care a știut să facă performanță financiară cu banii devalizați de la niște bănci ce-au falimentat, hoțul-șef al PNL din Hunedoara, Dan Radu Rușanu (Creditele neperformante pentru „Eximbank” au facut performanță în conturile parlamentarului PNL Dan Radu Rușanu), a declarat că USL renegociază și contractul cu FMI dacă, bineînțeles/normal/firește, ajunge la guvernare (Rușanu: USL va renegocia acordul cu FMI. Când va ajunge la guvernare). Vorba unuia: da’ ajungeți dracu’ la guvernare odată, că ne-am săturat de regimul „dictatorial” Băsescu și vrem din nou bănci devalizate și industrie aservită Rusiei! Oricum, ceea ce spune băiatul acesta aiuritor se traduce prin dorința USL de a rostogoli datoriile, chestie care nu este în avantajul românilor, ci în avantajul băieților deștepți ai USL. O astfel de renegociere a acordului cu FMI înseamnă plata unor dobânzi mai mari pentru creditele luate, în contrapartidă cu dorința celor de la USL de a avea la dispoziție fonduri mai mari pentru „oamenii flămânzi din teritoriu”. De când s-au înfrățit cu PSD, liberalii s-au prostit. În plus, nesimțitul de reprezentant al poporului bagă în ele la greu crezând că lumea nu este informată și nu știe adevărul ! și anume că acutualul acord, pe lângă că expiră la 1 martie 2012, are primul termen de rambursare în același an, după alegeri și, în consecință, gargaragii aceștia penibili de la USL nu mai au ce negocia. Dar, mă rog, Dan Radu Rușanu a fost mahăr în perioada în care guvernul României nu a fost capabil să ducă până la capăt nici un acord cu FMI dincolo de prima tranșă ! o fi știind el ce spune.

http://sareinochi.wordpress.com

Leave a Reply