26/09/2017

Dedeman cumpără un teren de 20.000 mp de la firma Ario Bistriţa, tranzacţie de 1,6 milioane euro

Retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Dedeman Bacău cumpără de la firma Ario (ARIO), aflată în reorganizare judiciară, un teren de circa 20.000 de metri pătraţi în Bistriţa, pentru care va plăti aproape 1,6 milioane de euro.

Vânzarea terenului va fi discutată de acţionarii Ario Bistriţa pe 5 octombrie, în cadrul unei adunări extraordinare convocată de administratorul judiciar, Insolsib Bistriţa. Acţionarii vor analiza, de asemenea, ratificarea antecontractului de vânzare-cumpărare a terenului dintre Ario şi Dedeman, potrivit convocatorului transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Preţul de vânzare a fost stabilit la 79,52 de euro pe metru pătrat, fără TVA, în urma raportului de evaluare realizat în luna mai de firma Icogran.

Terenul, în suprafaţă de 19.870 de metri pătraţi, este aferent secţiilor de armături industriale şi de turnătorie ale fabricii. Preţul de vânzare s-ar ridica astfel la 1,58 milioane de euro.

Retailerul de materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare Dedeman Bacău este controlat de oamenii de afaceri Dragoş şi Adrian Pavăl şi a deschis până în prezent 24 de magazine. Compania îşi propune să deschidă 4-5 magazine pe an, pentru a atinge, până în anul 2015, un număr de 40 de centre comerciale în reţeaua naţională.

Ario Bistriţa, producător de armături industriale, a intrat în insolvenţă în urmă cu doi ani.

Firma, cu un capital social de 13,9 milioane lei, divizat în 3,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 3,7 lei, este listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Banat-Crişana (SIF1) deţine un pachet de acţiuni reprezentând 93,64% din capitalul social al Ario.

Cel mai recent transfer cu titlurile Ario a fost realizat la 29 august, când preţul a stagnat la 0,57 lei/acţiune. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de circa 2,14 milioane lei.

 

Comentarii

  1. Oanamoldovan spune:

    FELICITARI !!! Era si timpul ca ne-am saturat de monopolul Ambient !