Dedeman cumpără un teren de 20.000 mp de la firma Ario Bistrița, tranzacție de 1,6 milioane euro

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Dedeman Bacău cumpără de la firma Ario (ARIO), aflată în reorganizare judiciară, un teren de circa 20.000 de metri pătrați în Bistrița, pentru care va plăti aproape 1,6 milioane de euro.

Vânzarea terenului va fi discutată de acționarii Ario Bistrița pe 5 octombrie, în cadrul unei adunări extraordinare convocată de administratorul judiciar, Insolsib Bistrița. Acționarii vor analiza, de asemenea, ratificarea antecontractului de vânzare-cumpărare a terenului dintre Ario și Dedeman, potrivit convocatorului transmis, miercuri, Bursei de Valori București.

Prețul de vânzare a fost stabilit la 79,52 de euro pe metru pătrat, fără TVA, în urma raportului de evaluare realizat în luna mai de firma Icogran.

Terenul, în suprafață de 19.870 de metri pătrați, este aferent secțiilor de armături industriale și de turnătorie ale fabricii. Prețul de vânzare s-ar ridica astfel la 1,58 milioane de euro.

Retailerul de materiale de construcții și pentru amenajări interioare Dedeman Bacău este controlat de oamenii de afaceri Dragoș și Adrian Pavăl și a deschis până în prezent 24 de magazine. Compania își propune să deschidă 4-5 magazine pe an, pentru a atinge, până în anul 2015, un număr de 40 de centre comerciale în rețeaua națională.

Ario Bistrița, producător de armături industriale, a intrat în insolvență în urmă cu doi ani.

Firma, cu un capital social de 13,9 milioane lei, divizat în 3,7 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 3,7 lei, este listată pe piața Rasdaq a Bursei de Valori București.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Banat-Crișana (SIF1) deține un pachet de acțiuni reprezentând 93,64% din capitalul social al Ario.

Cel mai recent transfer cu titlurile Ario a fost realizat la 29 august, când prețul a stagnat la 0,57 lei/acțiune. La această cotație, capitalizarea firmei este de circa 2,14 milioane lei.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment