Peste 260.000 de lei pentru întocmirea documentației și execuția lucrărilor la sensul giratoriu de la intersecția drumului de centură cu strada Subcetate

Primăria municipiului Bistrița și-a propus să amenajeze în acest an un sens giratoriu la intersecția străzii Subcetate cu strada Drumul Cetății.

Strada Drumul Cetății, cu o lungime totală de circa 7 km, pleacă din DN 17 și ajunge în DN 17 C fiind considerată centura orașului pe care se desfășoara traficul greu. Strada Subcetate leagă cartierul ANL de centrul orașului și este de asemenea foarte circulată. Circulatia este mare și datorita amplasării acestei intersecții în zona industrială a orașului.

Astfel, pentru fluidizarea circulației în zonă, s-a propus amenajarea acestei intersecții cu un sens giratoriu.

Însă, reprezentanții municipalității spun că “pentru a se putea construi un sens în această zonă este necesară prelungirea și modificarea podului existent peste șantul de gardă, astfel încat să se poată înscrie în intersecție toate elementele necesare unui sens giratoriu, corespunzător categoriei tehnice a străzilor care se intersectează. Prin prelungirea podului peste șantul de gardă se obține o suprafață carosabilă necesară execuției ramurilor sensului giratoriu conform normativelor in vigoare. Podul existent este un pod dalat, drept, cu calea sus, cu o deschidere, pentru două benzi de circulație, din elemente prefabricate”.

Pentru rezolvarea problemelor de circulație și asigurarea deservirii populației zonei, se propun lucrări de modificare și prelungire a podului și a arterelor carosabile care compun intersecția.

La ora actuală în această intersecție există semafoare, care însă nu corespund cerințelor de siguranță și confort a circulației într-o zonă aglomerată, cu trafic greu. Lățimea străzilor și lungimea de racordare a curbelor nu permite încadrarea vehiculelor lungi în condiții de siguranță în intersecție. Pentru asigurarea unor condiții civilizate de  circulație  este necesară amenajarea unui sens giratoriu.

Pentru a întocmi proiectul tehnic și întreaga documentație pentru acest obiectiv de investiție, Primăria Bistrița caută firma care să se ocupe de aceste aspecte și care să execute lucrările. În acest sens se organizează o licitație, iar firmele interesate să semneze un contract cu municipalitatea pot să își depună ofertele până la data de 15 septembrie. De menționat este și faptul că valoare contractului care va fi semnat cu firma câștigătoare în urma licitației se ridică la 266.129 de lei, banii fiind alocați din bugetul local. De asemenea, firma care va câștiga licitația are obligația de a elabora documentația și de a executa obiectivul în termen de 6 luni de la semnarea contractului.

Leave a comment