Å¢intean (PNL): Ne vom opune modificării legii în baza căreia sunt acordate subvențiile la căldură

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Å¢intean, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că liberalii se vor opune “din răsputeri” modificării legii în baza căreia sunt acordate subvențiile la căldură.

“Ne vom opune din răsputeri modificării legii în baza căreia sunt acordate subvențiile la căldură. Este o mare problemă când de la peste un milion de familii care primeau subvenții, după noua propunere de act normativ, s-ar putea să se ajungă la 330.000 de familii. Pe lângă sărăcia cu care se confruntă românii, ar mai veni o grea lovitură, aceea de a-și pierde și puținul ajutor de care au beneficiat în iernile trecute”, a declarat Å¢intean.

Deputatul PNL a adăugat că, în cazul în care s-ar aproba actul normativ respectiv, două treimi din populația care a beneficiat până acum de aceste subvenții s-ar trezi fără ajutorul acesta “infim, dar foarte important pentru fiecare familie”.

“Vom face tot ce ne stă în putință să se acorde aceste ajutoare și în continuare, pentru că știm foarte bine cum stau lucrurile cu câștigul real pe cap de locuitor. Acesta este în scădere”, a declarat Å¢intean.

Guvernul a eliminat subvenția acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă și în ce condiții vor acorda subvenții din bugetele locale.

 

Leave a comment