Valea Vinului: Tabăra culturală ‘Realism magic’, la a șasea ediție

‘Portret de scriitor’ este tema celei de-a șasea ediții a taberei culturale ‘Realism magic’, ce se va desfășura în perioada 5-11 septembrie în localitatea Valea Vinului din comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud.

Proiect cultural inițiat de ASIC Bistrița și desfășurat în colaborare cu Asociația Culturală ‘Florica Dura’, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Editura Eikon din Cluj-Napoca, tabăra de la Valea Vinului are ca obiective pentru ediția din această toamnă dialogul între arte, oferirea cadrului optim pentru creație și păstrarea spiritului creativ al ‘Casei de odihnă și creație a scriitorilor’ din localitatea rodneană, potrivit comunicatului de presă remis de organizatori.

Pentru secțiunea arte plastice a taberei culturale au confirmat prezența artiștii plastici Mircea Mocanu, Marian Coman, Georgiana Vrânceanu, Maria Gliga, Lucian Bichigean și Alexandru Mocanu. Tema pe care vor lucra plasticienii este ‘Portret de scriitor’, iar ‘modelele’ care îi vor inspira sunt fotografiile a trei dintre marii scriitori care au frecventat Valea Vinului: Lucian Valea, Mihai Ursachi și Cezar Ivănescu.

La secțiunea literatură și-au anunțat participarea scriitorii Gellu Dorian, Vasile G. Dăncu, Florica Dura, Andrei Moldovan, Marcel Seserman, Daniel Săucă, Nicolae Teișanu, Alexandru Uiuiu, Vasile Dâncu și Grigore Pop. Tema pe care aceștia se vor exprima în mese rotunde și discuții în jurul focului este ‘Eu, Scriitorul’.

Rezultatele proiectului taberei ‘Realism magic’ din acest an vor face obiectul unei expoziții itinerante și al unui volum ‘de restituiri și rememorări ale spiritului de la Valea Vinului’, volum ce va fi tipărit ulterior de Editura Eikon.

Leave a comment