Absolvenții fără BAC îngroașă rândul șomerilor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud se confruntă în această perioadă cu numeroase solicitări venite din partea absolvenților bistrițeni care cer să le fie acordate indemnizațiile de șomaj.

Fie că au reușit să treacă de examenul de bacalaureat, fie că nu, absolvenții fac coadă la AJOFM BN pentru a își depune dosarele pentru șomaj. Majoritatea fac parte din rândul celor care nu au reușit să obțină o diplomă de absolvent și implicit le este foarte greu să își găsească un job, întrucât cei mai mulți angajatori cer ca viitorul angajat să aibă măcar studiile liceale finalizate.

Numărul mare al celor care au trecut pragul instituției a făcut ca rata șomajului pe luna trecută să crească. Astfel că, la această oră rata șomajului se situează la pragul de 4,4 la sută, fiind mai mare decât cea din luna iulie, când era 3,96 de procente.

În această perioadă, peste 930 de absolvenți au solicitat indemnizația de șomaj, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2010 existau doar 700 de cereri. În prezent, AJOFM BN are în evidențe circa 5.700 de șomeri.

Creșterea numărului de șomeri se datorează afluxului mare de absolvenți care nu au luat examenul de Bacalaureat și care continuă să vină la sediul AJOFM BN.

Sursa foto: www.agenda.ro

Leave a comment