26/09/2017

(PROpolitica) Radu Moldovan: USL nu este de acord cu comasarea alegerilor locale

USL nu este de acord cu comasarea alegerilor locale şi parlamentare şi organizarea lor în toamna anului viitor iar Uniunea va spijini orice demers care poate duce la alegeri parlamentare anticipate, a declarat luni copreşedintele Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta, citat de purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan.
‘Să duci alegerile locale, aşa cum vrea PDL, până în luna octombrie sau noiembrie înseamnă că toate actele emise de primari, de consiliul judeţean sau de consiliul local, după expirarea celor patru ani de mandat, pot fi atacate în instanţă de orice persoană interesată şi justiţia va spune că dacă nu mai eşti primar, nu mai eşti preşedinte de consiliu judeţean, după ce ţi-a expirat mandatul, nu ai voie să mai semnezi acte. Vom sta şase luni cu nişte structuri locale care nu pot funcţiona şi un an întreg, 2012, vom vorbi numai de partidul de guvernământ şi ce mai dă el’, a spus Moldovan, la finalul şedinţei săptămânale a USL.
Liderul PSD BN  a adăugat că alegerile anticipate pe care USL le doreşte există în toată lumea, în schimb de ‘alegerile posticipate’, care sunt o nouă creaţie a premierului Emil Boc, nu a auzit nimeni.
‘Întâi trebuie să vedem ce vor să facă cei de la guvernare, mandatul este de patru ani, legea şi Constituţia sunt foarte clare. Să vedem ce modalitate folosesc, dau o lovitură de stat sau altceva. Părerea mea juridică este că nu poţi să prelungeşti mandatele în aplicare aşa cum nu s-a prelungit niciodată un mandat, nici al preşeditelui României, decât în cazuri de război sau catastrofă naturală’mai precizat Radu Moldovan. El a mai adăugat că dacă Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor, USL va depune moţiune de cenzură, va contesta acţiunea coaliţiei de guvernare la Curtea Constituţională şi va folosi toate instrumentele pe care le are de protest şi contracarare a acestui demers.