(PROpolitica) Radu Moldovan: USL nu este de acord cu comasarea alegerilor locale

USL nu este de acord cu comasarea alegerilor locale și parlamentare și organizarea lor în toamna anului viitor iar Uniunea va spijini orice demers care poate duce la alegeri parlamentare anticipate, a declarat luni copreședintele Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta, citat de purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan.
‘Să duci alegerile locale, așa cum vrea PDL, până în luna octombrie sau noiembrie înseamnă că toate actele emise de primari, de consiliul județean sau de consiliul local, după expirarea celor patru ani de mandat, pot fi atacate în instanță de orice persoană interesată și justiția va spune că dacă nu mai ești primar, nu mai ești președinte de consiliu județean, după ce ți-a expirat mandatul, nu ai voie să mai semnezi acte. Vom sta șase luni cu niște structuri locale care nu pot funcționa și un an întreg, 2012, vom vorbi numai de partidul de guvernământ și ce mai dă el’, a spus Moldovan, la finalul ședinței săptămânale a USL.
Liderul PSD BN  a adăugat că alegerile anticipate pe care USL le dorește există în toată lumea, în schimb de ‘alegerile posticipate’, care sunt o nouă creație a premierului Emil Boc, nu a auzit nimeni.
‘Întâi trebuie să vedem ce vor să facă cei de la guvernare, mandatul este de patru ani, legea și Constituția sunt foarte clare. Să vedem ce modalitate folosesc, dau o lovitură de stat sau altceva. Părerea mea juridică este că nu poți să prelungești mandatele în aplicare așa cum nu s-a prelungit niciodată un mandat, nici al președitelui României, decât în cazuri de război sau catastrofă naturală’mai precizat Radu Moldovan. El a mai adăugat că dacă Guvernul își angajează răspunderea în Parlament pentru comasarea alegerilor, USL va depune moțiune de cenzură, va contesta acțiunea coaliției de guvernare la Curtea Constituțională și va folosi toate instrumentele pe care le are de protest și contracarare a acestui demers.

Leave a comment