(PROpolitica) Ioan Oltean confirmă: PDL, UNPR, PER și alte partide s-ar putea transforma în Mișcarea Populară pentru alegerile din 2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, s-a aratat de parere, miercuri seara, ca o constructie de genul “Miscarea Populara”, in care sa fie inclus PDL, ar putea fi luata in discutie pentru alegerile din 2012.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor a respins si ideea ca PDL ar obtine doar 20% la alegerile de anul viitor, spunand ca partidul are peste 1.000 de primari, din care marea majoritatea isi va recastiga mandatul.
“Nu pot sa exclud o asemenea alternativa”, a spus Oltean pe TVR Info.
Intrebat daca la aceasta constructie ar putea participa si UNPR, Oltean n-a exclusi nici posibilitatea asta.
“Nu s-a purtat o asemenea discutie, UNPR are forta sa se prezinta in alegeri capartid de sine statator. Avand in vedere ca suntem parteneri, daca se va socoti ca aceasta alternativa se va dovedi o alternativa mai puternica la USL, o vom lua in discutie”, a mai spus acesta.
Deputatul PDL spune si ca USL nu poate lua 60% in alegeri, lucru realizat doar de FSN-ul lui Iliescu, spunand ca “in Opozitie iti permiti sa visezi frumos”.
“In acest moment, PDL are peste 1.100 de primari. Daca acesti primari isi conserva mandatele in proportie de 90 la suta, inseamna cam 1.000 de primari, n-ai cum sa iei 20%”, a declarat Oltean, care a mai informat si ca subiectul comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare sa fie discutat in sedinta coalitiei de marti, unde fiecare partid va veni cu o propunere.
Oltean s-a aratat de parere ca USL are mult sub scorul pe care il prezinta in sondaje, asa cum au aratat-o ultimele alegeri partiale.

Leave a comment