Încasări de un milion de lei la Băile Figa, unde în această vară au fost peste 60.000 de turiști

Baile Figa - pavilionul central
Baile Figa - pavilionul central

Primăria Beclean a încasat, în această vară, peste un milion de lei de la cei peste 60.000 de turiști care s-au distrat la Băile Figa, zonă de agrement amenajată cu bani europeni și inaugurată anul trecut.

Primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că din biletele de intrare în zona de agrement s-au încasat aproximativ 650.000 de lei, restul banilor fiind obținuți din celelalte servicii – piscină interioară, centru SPA, jacuzzi și terenuri de sport.

Nicolae Moldovan primar oras Beclean
Nicolae Moldovan primar oras Beclean

“A fost un sezon peste așteptări. Din primele date pe care le avem, la Băile Figa au venit, vara aceasta, peste 60.000 de turiști. Noi am încasat la bugetul local peste un milion de lei, atât din taxe de intrare, cât și din servicii. Majoritatea turiștilor au fost din Bistrița, dar au venit mulți și din Vatra Dornei sau din județul Cluj. Suntem foarte mulțumiți de situație, motiv pentru care, zilele acestea, în final de sezon, am decis să dăm posibilitatea oamenilor să intre gratuit în zona exterioară. Dacă vremea va fi în continuare frumoasă, oamenii vor putea veni să se bucure de soare, apă și nămol”, a declarat Nicolae Moldovan.

La Băile Figa, sezonul estival s-a deschis în luna iunie, iar din acest an prețul unui bilet de intrare în zona exterioară a fost de 10 lei pe zi, iar al unui bilet de intrare în interiorul complexului tot de 10 lei pe zi. Pentru un șezlong, turiștii au plătit doi lei pe zi. Accesul la jacuzzi sau saună a costat doi lei pentru 20 de minute.

Baile Figa - terasa
Baile Figa - terasa

Potrivit lui Nicolae Moldovan, Primăria Beclean va continua investițiile în zona de agrement Băile Figa cu amenajarea unui aqualand în valoare de un milion de euro. Acesta va avea un bazin cu apă dulce, trei tobogane dintre care unul în spirală, dar și un bazin cu apă pentru copii.

“Lucrările la aqualand vor începe în luna octombrie anul acesta și sperăm că vor fi gata la timp pentru sezonul estival 2012 când îi așteptăm pe turiști cu noi atracții la Băile Figa”, a spus Moldovan.

Până acum, în amenajarea Băilor Figa s-au investit circa 1,5 milioane de euro fonduri europene, bani care se regăsesc în terenuri de sport, centre de terapie, camping, bazine cu apă sarata, drumuri de acces, alei pietonale. În afară de banii europeni, s-au mai alocat resurse din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru asfaltarea unui drum de acces, dar și de la Primăria Beclean care a investit în utilități. În total, investiția s-a ridicat la peste 6 milioane de euro.

Băile Figa au fost inaugurate în 25 iunie 2010. În prima lună de la deschidere, Primăria Beclean a făcut încasări de 150.000 de lei după ce, în medie, peste o mie de turiști s-au distrat zilnic în incinta parcului balnear.

Băile Figa au fost amenajate în cadrul proiectului “Creșterea valorii potențialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest”, proiect realizat de Consiliul Local Dej, în colaborare cu Consiliile Locale Beclean, Cojocna, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Cluj. Costul total al proiectului a fost de 4,2 milioane euro.

Join the Conversation

1 Comment

 1. E frumos dar mai sunt citeva lucruri de indreptat:
  – teroarea albinelor: pe mine, si nu numai, m-a intepat o albina, noroc ca nu am intrat in soc anafilactic, dar e un risc enorm, mai ales ca sunt atia copii;
  – scaunele/sezlongurile sunt de groaza: cum te asezi pe ale cum se rup;
  – oamenii de serviciu nu poarta un ecuson sau ceva ce sa-i distinga de cei aflati la distractie, la o adicatelea sa stii cu cine ai de-a face sau la cine sa apelezi daca ai o problema;
  – apa este murdara, mai ales in riul lenes, nu se schimba cu zilele: murdara era si vinerea si martea viitoare, acum o luna.
  Totusi primaria merita felicitari si speram sa fie un pic mai atenti anul viitor

Leave a comment