26/09/2017

Radu Moldovan: PDL nu mai e un partid, ci un grup de lăcuste ce mănâncă absolut tot ce se poate mânca

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că România este “paralizată de PDL”, care nu mai este un partid, ci “un grup de lăcuste ce mănâncă absolut tot ce se poate mânca”.

Emil Radu Moldovan a declarat că PDL a făcut o politizare excesivă prin toate instituţiile statului.

“Avem un caz evident, sigur, unul mic, de la Timiş, dar care nu face altceva decât să ne arate încă o dată care este construcţia asta tip caracatiţă pentru finanţarea PDL, care se bazează de sus până jos pe toate instituţiile statului. În loc să colecteze banii la buget şi să pună legile în aplicare, aţi văzut că negociază: dai banii în contul PDL, nu-ţi mai dăm amendă, modificăm actele şi rezolvăm tema respectivă”, a declarat Moldovan.

El a spus că acest lucru denotă faptul că ţara este “paralizată” de PDL, partid pe care l-a numit “grup de lăcuste”.

“Avem în momentul de faţă, din păcate, o Românie paralizată de PDL, care nu mai este un partid politic, ci un grup de lăcuste ce mănâncă absolut tot ce se poate mânca. Bătălia anului 2012 nu mai e una politică, ci una pentru salvarea viitorului României, în care va trebui inclusă toată societatea românească, nu numai un partid politic din opoziţie. Asta dacă vrem ca România să aibă un viitor”, a spus Moldovan.

Cornelia Corescu, şeful ITM Timiş, a fost reţinută, miercuri seară, pentru trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzată că a cerut 10.000 de lei de la administratorul unei firme, indicând ca banii să fie donaţi pentru organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal. În acest dosar este cercetat, pentru trafic de influenţă, şi Vasile Medeşan, secretar executiv al PDL Timiş.

Joi seară, Cornelia Corescu a fost arestată preventiv, iar secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, va fi cercetat în libertate, au decis magistraţii Tribunalului Timiş.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a solicitat o investigaţie internă a situaţiei de la filiala Timiş, concluziile urmând să fie publicate, se arăta într-un comunicat al partidului legat de cazul şefului ITM Timiş, democrat-liberalii afirmându-şi încrederea într-o atitudine corectă a justiţiei.