Ioan Ţintean: Nu era nevoie de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania!

Am așteptat destul de mult, recunosc, vreun semnal din partea PDL cu privire la înregistrarea oficială a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Cum am presupus, din partea democrat-liberalilor nu a venit nici măcar o reacție sau ceva care să ne facă să credem că ar fi cumva interesați de problema națională, fără să mai spunem că în toată mașinațiunea președintele Traian Băsescu a fost implicat cu vârf și îndesat.

Nu știu și nu cred că era nevoie de acest partid. De ce trebuie creat în România un partid maghiar – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania? Nu există maghiari și în celelalte județe ale țării? Un partid pe care îl construiești în România trebuie să fie un partid care să vizeze întregul teritoriu al României, nu un partid regional care îți arată foarte clar obiectivul acestei structuri.

Din acest moment, cred că UDMR ar trebui să fie cât se poate de îngrijorat pentru soarta sa electorală, precum și asupra notei de plată pe care o va primi din partea propriului electorat, atâta timp cât au preferat să beneficieze de fructele puterii și să privească umil cum președintele își trage sforile.

PNL rămâne în continuare aproape de electoratul pe care îl reprezintă de 20 de ani și își face o datorie de onoare din reprezentarea minorității maghiare pe viitor, așa cum a făcut în toată istoria sa.

Maghiarii suferă la fel de mult ca românii din cauza politicilor dezastruoase duse de liderii PDL, indiferent că locuiesc în Bistrița, Beclean, Nimigea sau Braniștea și cred că aceștia vor penaliza la viitoarele alegeri atitudinea duplicitară pe care UDMR a preferat-o în toți acești ani.

Președinte PNL Bistrița-Năsăud, deputat Ioan Å¢intean

Leave a comment