20/09/2017

FOTO: Prefectul Cristian Florian, în inspecţie pe DN 17

La solicitarea prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, în luna iulie a acestui an, o comisie constituită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi ai Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa a procedat la identificarea problemelor apărute, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, pe DN 17- sector Tureac – limita judeţului Bistriţa-Năsăud – Suceava.

Comisia a verificat starea carosabilului, a acostamentului, camerele de cădere ale podeţelor, amenajarea drumurilor laterale, semnalizarea orizontală, starea parapeţilor şi stâlpişorilor de dirijare şi sectoarele de drum pe care se produc căderi de pietre de pe versanţi.

Deficienţele constatate în unele zone ale drumului (cedarea platformei de drum, acostamente distruse, camere de cădere de la podeţe neprotejate, marcajul axial, marginal şi pentru trecerile de pietoni şterse pe unele porţiuni, parapeţi şi stâlpişori de dirijare distruşi) au fost comunicate, în scris, directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cu solicitarea ca acestea să fie soluţionate în perioada premergătoare recepţiei finale, planificată a fi organizată în luna noiembrie 2011.

În vederea analizării stadiului execuţiei lucrărilor de remediere a deficienţelor constatate de comisie, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, s-a întâlnit ieri, cu reprezentanţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi ai Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, S.C. Egis România S.A. şi primarul comunei Tiha Bîrgăului.

Au fost vizionate nouă obiective care vizează în principal lucrări de dirijare a apei pluviale de pe zona carosabilă, accesul pe proprietăţi, refacerea platformei drumului şi a marcajelor rutiere şi montarea parapeţilor.

Cu ocazia deplasării în teren s-a constatat că o parte din lucrările de remediere a deficienţelor sunt finalizate, în special lucrările de refacere a platformei drumului, montarea parapeţilor şi a plăcuţelor reflectorizante pe parapeţi.

Se continuă lucrările la marcaje, la finalizarea canalelor în vederea evacuării apelor pluviale de pe carosabil şi captarea torenţilor, stabilizarea platformei de drum la Km 102.

Cei prezenţi au stabilit de comun acord ca în termen de o lună de zile, lucările să fie finalizate.

 

Comentarii

  1. toader spune:

    Mai bine facea inspectia Carcu Anca, cel putin aveam ce vedea si erau si mai multe accesari. De prefect sper sa nu mai aud la nolile alegeri 

    • bistritean spune:

      Acum postezi sub numele de Toader Anca Carcu? mai da proasta esti.