‘Muzica Regelui’, un cadou pentru regele Mihai oferit de principesa Margareta și principele Radu

“Muzica Regelui”, un CD dedicat regelui Mihai, a fost lansat, sâmbătă, în Capitală, în prezența principesei Margareta și a principelui Radu, dar și a peste o sută de bucureșteni.

CD-ul cuprinde 15 melodii preferate ale fostului suveran, de la “Concertul pentru pian numărul 1” al lui Franz Liszt și opusuri beethoveniene, până la “Bolero” de Maurice Ravel sau tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra, și este însoțit de o broșură cu povești despre cum a descoperit regele Mihai aceste compoziții și câteva scurte prezentări ale unor personalități marcante ale muzicii.

Principesa Margareta și principele Radu au declarat că acest disc reprezintă un cadou pentru regele Mihai cu ocazia aniversării a 90 de ani de viață.
“Este o amintire pentru el. Un dar foarte personal”, a spus principesa Margareta, care a mărturisit că melodia de suflet a fostului suveran este “Poema Română” de George Enescu, iar cea a reginei Ana – “Bolero” de Maurice Ravel.
“Le place să asculte muzică ușoară cu Bing, care era din generația lor, tangouri, valsuri, marșuri – ‘Marșul Carol I’, ‘Poema Română’, care e un fel de Biblie pe note pentru ei, Liszt, Beethoven”, a mai spus principesa Margareta.

În ceea ce privește preferințele sale muzicale, principesa a amintit “O mio bambino caro” și “Poema română”. Ea a spus că acum ascultă și Elvis, Seal, Michael Jackson și că îi plac și Lady Gaga și Amy Winehouse, iar dintre cântăreții români îl preferă pe Smiley.
CD-ul, lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a regelui Mihai, este realizat de editura Curtea Veche Publishing în coproducție cu Radio România și costă 30 de lei. Discul este ilustrat cu singura fotografie care există cu regele Mihai cântând la pian.
Principele Radu a anunțat că acest disc va fi urmat de volumul “Anul Regelui”, care va cuprinde fotografii și texte despre cum arată o zi din viața fostului suveran.

“Muzica Regelui” reprezintă a doua inițiativă a familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie. Prima dintre ele – “Cartea Regală de bucate” -, semnată de principesa Margareta și publicată în noiembrie anul trecut, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

Leave a comment