20/09/2017

Prefectul către primari: Vreau anchete sociale bine documentate pentru că altfel riscăm să risipim banii!

În cadrul unei şedinţe reunite a Comisiei de Dialog Social şi a Colegiului Prefectural, care s-a desfăşurat astăzi la sediul Prefecturii Bistriţa-Năsăud, prefectul judeţului, Cristian Florian, le-a atras atenţia primarilor asupra modului în care sunt realizate anchetele sociale pentru persoanele care solicită acordarea unor ajutoare sociale.

Prezentă la şedinţă a fost şi Doina Sigmirean, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Bistriţa-Năsăud, care a ţinut să îi informeze pe primari că din acest an, au apărut o serie de modificări în ceea ce priveşte acordarea ajutoarelor pentru încălzire.

Circa 60 la sută dintre beneficiari vor trebui să prezinte o anchetă socială întocmită de angajaţii primăriilor” a precizat directorul AJPS BN.

În ceea ce priveşte anchetele sociale, prefectul a precizat că “eu vreau ca aceste anchete sociale să fie într-adevăr anchete. Nu vreau să mai întâlnesc situaţii ireale, precum cea pe care am întâlnit-o deja într-o comună, unde soţul şi soţia erau acţionari la o firmă şi cu toate acestea primeau ajutoare de încălzire”.

Vreau să înceteze odată această bătaie de joc. Haideţi să nu ne mai batem joc de cei care chiar au nevoie de aceste ajutoare” a încheiat prefectul, solicitându-le primarilor să urmărească modul în care sunt realizate aceste anchete sociale.