Pe perioada reabilitării, Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” Bistrița va funcționa pe strada Liviu Rebreanu

Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” din Bistrița va intra în curând într-un amplu proces de reabilitare și modernizare în vederea includerii acestuia în circuitele turistice publice interne și internationale, creșterii numărului de turiști români și străini care vizitează municipiul Bistrița, precum și includerea pe lista monumentelor UNESCO.

În cadrul proiectul va fi reabilitată structura de rezistență a clădirii, tâmplăriile, toate elementele decorative, se vor înlocui instalațiile electrice.

Proiectul are o valoare de circa 16 milioane de lei, iar în momentul în care vor începe lucrările, angajații Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc” vor trebui să elibereze clădirea.

Directorul Centrului, Dorel Cosma, a luat legătura cu reprezentanții Primăriei Bistrița și le-au cerut acestora să le pună la dispoziție un spațiu în care să își desfășoare activitatea pe perioada efectuării lucrărilor la clădirea situată pe strada Albert Berger. Municipalitatea a găsit o soluție, intenționând să acorde Centrului Cultural Muncipal spațiul în care până anul trecut funcționa Direcția Județeană de Pază Bistrița – Năsăud, clădire situată pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Proiectul de hotârâre care prevede acordarea acestei clădiri Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc” va intra în dezbaterea unei ședințe a Consiliului Local Bistrița, care va avea loc joi, 29 septembrie. Consilierii locali trebuie să decidă dacă vor acorda acest sediu sau nu instituției condusă de Dorel Cosma, pe perioada efectuării lucrărilor de reabilitare.

Leave a comment