19 primării din județ, care au fost afectate de inundații, sunt interesate să depună proiecte

La începutul acestei săptămâni, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Cristian Florian, a convocat o ședință cu primarii din comunele bistrițene, pentru a îi informa pe aceștia cu privire la posibilitatea de a depune proiecte în vederea obținerii unor fonduri nerambursabile. Proiectele pot fi depuse pe măsura 125 C, privind „Lucrări de construcții, refacere și modernizare a infrastructurii de prevenire și de protecție împotriva inundațiilor”.

Astăzi însă, prefectul a convocat o nouă întâlnire cu primarii interesați să acceseze fonduri pe această măsură. Scopul întâlnirii de astăzi a fost de a clarifica unele probleme privind  întocmirea și depunerea proiectelor, precum și documentele necesare pentru depunerea cererii de finanțare.

19 primari din comunele de pe raza județului s-au arătat interesați în a accesa astfel de fonduri și au fost prezenți la ședința în cadrul căreia au fost dezbătute de către primari probleme privind trecerea în domeniu public al comunei a albiilor minore ale cursurilor de apă care fac obiectul proiectelor, cadastrarea cursurilor de apă, întocmirea documentațiilor, obținerea avizelor și acordurilor necesare depunerii proiectelor.

Având în vedere termenul limită de depunere a proiectelor este 31 octombrie, prefectul județului Bistrița-Năsăud a impus reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud să transmită primăriilor interesate, situația cadastrală a cursurilor de apă iar instituțiile implicate în acordarea avizelor să acorde prioritate acestor proiecte, stabilindu-se în acest sens un calendar pentru depunerea documentațiilor pentru fiecare tip de aviz.

Instituția prefectului va monitoriza respectarea acestui calendar pentru a preveni eventualele blocaje.

La nivel național, fondurile nerambursabile disponibile pentru investițiile aferente submăsurii 125 C vor fi de 62.500.000 de euro.

Sursa foto: www.libertateamea.ro

Leave a comment